Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Barsel uden besøg: Det har været dødkedeligt

Karina Stein Laursen og Jeannie Schmidt (bagerst) står i behørig corona-kø for at aflevere deres børn hos dagplejeren Birgit Larimore. De små har stort set ikke prøvet at blive passet af andre end forældrene inden dagplejestart. Foto: Morten Pape
Corona-restriktionerne har påvirket både mødre og babyer under barslen, hvor det er blevet til langt færre aktiviteter og socialt samvær end vanligt.

Aale: Freja og Rannva er begge under et år og nye i dagplejen hos Birgit Larimore i Aale. De tilhører den årgang af babyer, som er født ind i corona-restriktionerne, og det har deres mødre godt kunnet mærke under barslen. Måske mere på sig selv, end på de små.

- Det har været dødkedeligt, for at sige det lige ud. Jeg har under mine tidligere barsler brugt meget tid i fitness, med veninder eller med øvrige fritidsinteresser, og det har selvsagt ikke været muligt under denne barsel. Mange har også fravalgt at besøge os på grund af restriktionerne. Det har været nogle lange dage herhjemme uden voksenkontakt, og jeg har glædet mig meget til at komme på arbejde igen, siger Karina Stein Laursen, mor til Rannva på 10 måneder, som startede i dagpleje 1. marts.

Karina Stein Laursen har tidligere været særdeles aktiv, når hun har været på barsel, men det har der på grund af corona-restriktioner ikke været mulighed for med Rannva. Derfor har hun glædet sig til, at datteren skulle starte i dagpleje, så hun selv kunne komme tilbage på arbejde. Foto: Morten Pape

Også Jeannie Schmidt, mor til Freja på ni måneder, har manglet noget at lave under sin barselsorlov.

Annonce

- Lige da Freja blev født, var der åbnet op, og da rendte jeg til en masse ting med hendes storebror Mikkel på tre. Det var faktisk lidt for meget. Men siden har vi virkelig manglet noget at lave. Jeg har været i mødregruppe, men vi har bare gået ture udenfor med vores barnevogne, så Freja har jo ikke set de andre babyer i gruppen, siger Jeannie Schmidt.

Mærkeligt med mundbind

I januar lukkede familien Schmidt sig helt inde, og det kunne man godt mærke på Freja.

- Vi havde det rigtig hyggeligt derhjemme i den periode, men da vi så småt begyndte at se nogle mennesker i februar, så reagerede Freja på det. Hun ville ikke have, at de kiggede på hende, og hvis nogen prøvede at tage hende op, blev hun ked af det. Sådan oplevede vi det ikke med Mikkel, da han var i den alder, fortæller Jeannie Schmidt.

Jeannie Schmidt kunne mærke, at datteren Freja blev mere reserveret over for fremmede, efter familien havde corona-isoleret sig i en periode. Foto: Morten Pape

Også 10-måneder gamle Rannva ser fremmede lidt ekstra an, men det lægger hendes mor ikke så meget i.

- Hun kigger lidt skeptisk på nye voksne nogle gange, men det er også mærkeligt med de mundbind. Ellers tror jeg såmænd ikke, Rannva har været påvirket af, at vi har været mindre sociale, hun er stadig så lille, at vi i familien kan opfylde alle hendes behov, siger Karina Stein Laursen, der sammen med Rannvas far Thomas udgør en sammenbragt familie med i alt fem børn.

Annonce

Søskende har hjulpet

Selvom de yngste skud på stammen hos både familien Stein Laursen og familien Schmidt har været mindre socialt aktive i deres første leveår end deres søskende var det i sin tid, så trives de i dag hos dagplejeren.

- Rannva har jo set sine søskende, og vi har da også haft nogle mennesker på besøg i barselsperioden, og indkøringen i dagplejen er gået rigtig fint. Når man har prøvet indkøring flere gange, så tager man det ikke så tungt, hvis de græder, når man går. Det går heldigvis hurtigt over, siger Karina Stein Laursen.

- Jeg tror, det havde været rigtig svært i starten, hvis dagplejeren havde været en helt fremmed, men Freja havde set Birgit før, fordi vi kendte hende i forvejen, og det har hjulpet. Hun har det rigtig godt her, siger Jeannie Schmidt.


Freja har ikke haft kontakt med andre babyer, mens vi var på barsel, så hun har ikke kunnet spejle sig i, hvad de lå og lavede på gulvet ved siden af hende. Men jeg tror, hun indhenter det hurtigt.

Jeannie Schmidt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

70-årige Inger har klædt de kendte og rige på i flere årtier: Folk kører gerne langt for designerens råd

Annonce