Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Bjerre Mølle først færdig til sommer: - Vi er ikke ret mange til at gøre arbejdet

Frivillige arbejder på at gøre restaureringen af Bjerre Mølle færdig, men det bliver først til sommer, at den gamle mølle står flot igen. Foto: Michael Svenningsen
En håndfuld frivillige arbejder på at gøre møllen færdig, fortæller formanden for møllefonden, der håber, at budgettet holdes under 200.000 kroner.
Annonce

Bjerre: I løbet af foråret har lokale frivillige arbejdet på restaureringen af Bjerre Mølle, og arbejdet skrider frem.

Det oprindelige mål var, at den gamle mølle skulle stå færdig inden maj, men kalenderen siger formentlig sommer, før beboerne i Bjerre og omegn kan nyde synet af den ”nye” mølle, fortæller formand for Bjerre Møllefond, Bent Pedersen.

- Jeg tror ikke, at vi når det i maj. Det kræver, at vi gør noget frivilligt arbejde, for at vi kan komme i mål, siger han.

Vi er ikke ret mange til at gøre arbejdet længere. Når vi har noget, vi skal i en weekend, så går der lang tid. Det er derfor, det trækker lidt ud nu.

Bent Pedersen, formand for Bjerre Møllefond

Annonce

Få frivillige arbejder på møllen

Restaureringsarbejdet er dog på sit sidste stadie. Tømreren er færdig med underbeklædningen med brædder og tagpap, og nu mangler de røde tagsten. Bent Pedersen vurderer, at næsten halvdelen af tagstenene er sat på, men det er et stykke arbejde, der tager tid.

For blot fire-fem frivillige lægger stenene på, og det meste af arbejdet bliver udført uden for kontortid i weekenden og enkelte aftener.

- Vi er ikke ret mange til at gøre arbejdet længere. Når vi har noget, vi skal i en weekend, så går der lang tid. Det er derfor, det trækker lidt ud nu, siger Bent Pedersen som vurderer, at der går i hvert fald en måned, før møllen står helt færdig.

Foruden en ændring i tidsplanen har de frivillige ikke oplevet store udfordringer under restaureringen. Dog har de været nødsaget til at gøre toppen af møllen fem-seks centimeter bredere på grund af tagstenene, men det kommer ingen til at se fra afstand, forsikrer Bent Pedersen.

Annonce

A.P. Møller bidrager økonomisk

Ifølge formanden kommer den fulde pris på restaureringen til at beløbe sig til omkring 175.000 kroner. I forvejen havde Bjerre Møllefond 40.000 kroner i kassen, og de er allerede brugt.

Resten af beløbet kommer ind fra fonde herunder A.P. Møller Fonden, der giver "en god sum", som Bent Pedersen udtrykker det. Desuden har lokale borgere bidraget med i alt 2500 kroner.

Hvis prisen for restaureringen bliver højere end 175.000 kroner, skal pengene findes gennem andre fonde eller donationer, men det kan vise sig, at fonden selv må lægge ud.

- Vi er blevet enige om, at vi i bestyrelsen må lægge ud, siger Bent Pedersen der samtidig fortæller, at det endnu ikke har været nødvendigt.

Formand for Bjerre Møllefond, Bent Pedersen, anslår, at næsten halvdelen af møllens nye, røde teglsten er sat på. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce