Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Blondine-musical bliver opført med et halvt års forsinkelse: En tredjedel af de medvirkende måtte skiftes ud

Ungdomsskoleleder Grethe Riber Dam og instruktør Steffen Hansen glæder sig rigtig meget over, at det på trods af corona-krisen kan lade sig gøre at gennemføre dette års ungdomsskole-musical i Hedensted Centret, "Legally Blonde". Foto: Henrik Dolmer
Alt var klappet og klart sidst i marts måned til dette års musical fra Ungdomsskolen Hedensted, men så kom coronaen, og det hele måtte udsættes. Men om to uger fyrer man den planlagte forestilling ”Legally Blonde” af for fuld musik i Hedensted Centret.
Annonce

Hedensted: Over tre dage sidst i marts måned skulle dette års ungdomsskole-musical i Hedensted, ”Legally Blonde”, have været skudt af. Men så kom coronaen og lagde landet ned. Folkene bag musicalen havde ikke andet valg end at aflyse de fire forestillinger. Det har dog hele tiden været ambitionen at opføre musicalen, når Mette Frederiksen og sundhedsmyndighederne tillod det, og det er præcis hvad der sker i dagene fra 17. til 19. september i Hedensted Centret.

Annonce

En frustrerende oplevelse

Men det var selvfølgelig en frustrerende oplevelse for hele holdet bag musicalen at få gulvtæppet trukket væk under sig halvanden uge før premieren.

- Vi stod jo med en toptunet forestilling med 30 unge på scenen foruden syersker, kulisse-folk, regissører, musikere, koreograf, scenemester, lyd- og lys-folk og PR. Alt sammen skønne spildte kræfter. Men det var jo hele tiden håbet, at det kun var en udsættelse og ikke en total aflysning, siger instruktør Steffen Hansen.

Annonce

Mest øv for en 10 stykker

I starten håbede man på at kunne opføre forestillingen i maj-juni, men det tillod forsamlingsforbuddet på daværende tidspunkt ikke. Dermed var det ikke længere muligt at opføre musicalen inden sommerferien.

- Det var øv for os alle sammen, men jo mest øv for dem, der ikke kunne være med i en genopførelse efter sommerferien. Det vil eksempelvis sige alle de medvirkende, som skulle på efterskole efter sommerferien, siger Steffen Hansen.

Her efter sommerferien, hvor man har skullet øve op igen, har der således skullet findes nogle nye medvirkende, idet en 10 stykker har måtte forlade holdet.


Nogle roller er således blevet genbesat, mens andre dækkes ind af allerede medvirkende. Vi har jo også måttet genskabe et helt nyt band, idet der kun var to ud af det oprindelige band på syv, som kunne fortsætte.

Steffen Hansen, instruktør på "Legally Blonde"


- Nogle roller er således blevet genbesat, mens andre dækkes ind af allerede medvirkende. Vi har jo også måttet genskabe et helt nyt band, idet der kun var to ud af det oprindelige band på syv, som kunne fortsætte, fortæller Steffen Hansen, som er i gang med sit femte år som instruktør på den årlige ungdomsskolemusical i Hedensted.

Annonce

Virtuelle sang-sessions

Sangen er i øvrigt blevet holdt ved lige under hele coronakrisen via livestream under ledelse af korleder Maria Birch Rasmussen.

Her efter sommerferien, hvor man har kunnet samles igen, er der blevet øvet intenst. Ikke mindst i august måned, hvor stort set alle weekender blev taget i brug. Den 11. september rykker man så ind i Hedensted Centret, hvor der også øves på livet løs hele weekendeb - og for første gang med kostumer. Herefter skulle man gerne være klar til premieren torsdag 17. september. Herefter følger en forestilling fredag 18. september og to forestillinger lørdag 19. september.

Annonce

Maksimalt 275 publikummer

Sidste år trak Elvis-forestillingen ”All Shook Up” henved 1200 tilskuere hen over fire forestillinger, men på grund af coronaen så har man måttet skalere billetsalget ned, så der maksimalt lukkes 275 tilskuere ind i Hedensted Centret pr. forestilling.

- Vi har også droppet kiosksalget i år, og opfordrer i stedet publikum til selv at tage forfriskninger med, siger ungdomsskoleleder Grethe Riber Dam.

- Coronakrisen har været hård ved os alle sammen, og er det fortsat. Her det vigtigt med et lys i mørket. Noget, der kan holde modet oppe og give os et begrundet håb om, at vi er på vej mod normale tilstande. Sådan har vi hele tiden haft det med dette års musical i ungdomsskolen. Man bliver desillusioneret, hvis ingenting kan lade sig gøre, så derfor har vi hele tiden arbejdet målrettet på, at ”Legally Blonde” skulle gennemføres. Og nu sker det meget snart, siger hun smilende.

Billetsalget er i fuld gang på www.hed-ungdom.dk.

Legally Blonde - The Musical

Legally Blonde - The Musical er baseret på en bog af Amanda Brown fra 2001. Samme år blev bogen filmatiseret med Reese Witherspoon i hovedrollen som den lidt naive og ikke alt for bogligt stærke blondine.

Filmens danske titel var i øvrigt ”Blondinens hævn”.

Musical-udgaven af filmen/bogen har musik og tekst af Laurence O’Keefe og Nell Benjamin.

For første gang skal der i øvrigt dyr på scenen i en ungdomsskolemusical i Hedensted. Hovedpersonen har en chihuahua, så en sådan vil blive fremskaffet til forestillingen. En veninde har også en hund, så der kommer hele to hunde på scenen i årets musical.

Bandet består af seks mand under ledelse af kapelmester Daniel Clemen.

Der er naturligvis også masser af dans i forestillingen, og her har koreografen Julie Lage ligeledes nået ud til de medvirkende virtuelt.

Ungdomsskolen Hedensted knokler i disse dage med forberedelserne til dette års musical-satsning "Legally Blonde", der opføres fire gange i dagene fra 17. til 19. september i Hedensted Centret. Dette foto er fra sidste års forestilling, "All Shook Up". Arkivfoto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce