Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Boghandler bringer bøgerne hjem: Det gør kunderne mere trygge

Gitte Andersen fra Hedensted Boghandel har oplevet, at kunderne gerne bestiller varer til hjemmelevering og er blevet mere selvhjulpne. Foto: Elisabet D. Hyttel
Coronakrisen har rykket ved både varesortiment og kundebetjening i Hedensted Boghandel, men rent økonomisk går det fint.
Annonce

Hedensted: Kunderne i Hedensted Boghandel har ændret vaner, siden coronakrisen brød ud.

Det har fået butikken til at indføre udbringning af varer.

- Vi indførte hjemmelevering i begyndelsen af coronakrisen, og nu har vi sat fokus på det igen. Det er en service, som vi gerne vil tilbyde de af vores kunder, der føler sig mere trygge ved ikke at komme fysisk i butikken, fortæller Gitte Andersen.

Tilbuddet blev især benyttet under nedlukningen i marts og april, men brugen er steget igen her i efteråret i takt med, at smittetallet er steget igen.

Også i selve butikken har vanerne ændret sig. Ud over håndsprit og mundbind er kunderne blevet mere selvhjulpne.

- De beder os bare pege i retning af varerne og er opmærksomme på at holde afstand, siger Gitte Andersen, der understreger, at personalet gerne vil hjælpe, hvis der er brug for det.

Annonce

Mange puslespil og mapper

Også de ting, kunderne køber, har ændret sig.

Lige da samfundet lukkede ned, kastede kunderne sig over puslespil og kreative sysler for at få tiden til at gå og underholde børnene.

Her i efteråret er bogsalget dog kommet tilbage, og voksne køber igen bøger, fortæller Gitte Andersen.

- Og så er er blevet købt rigtig mange mapper, så jeg vil tro, at folk har brugt tiden på at få ryddet op, siger hun med et smil.

Gitte Andersen fra Hedensted Boghandel har oplevet, at kunderne gerne bestiller varer til hjemmelevering og er blevet mere selvhjulpne. Foto: Elisabet D. Hyttel

I Hedensted Boghandel er man glad for, at kunderne har bakket op, og rent økonomisk har butikken klaret sig fint gennem coronakrisen.

- I begyndelsen var der alle mulige tanker, der gik gennem hovedet på én, og vi afsøgte hele tiden løsninger og muligheder, fordi vi ikke vidste, om kunderne blev væk. Nu er vi tilbage til mere normale tilstande, men vi skal stadigvæk være opmærksomme på at have de rigtige varer på hylderne, forklarer boghandleren.

Annonce

Ude i god tid

Butikken er juleklar og forventer, at der måske bliver lagt lidt ekstra under juletræerne i år, nu da der ikke er mulighed for rejser og andre fornøjelser.

- Vi kan mærke, at kunderne er ude i bedre tid med julegaverne. Vi solgte julegavepapir allerede i uge 39. Måske er det for ikke at stå sammen med alle andre de sidste uger op til jul, siger Gitte Andersen.

Butiksbarometer for oktober måned viser, at butikkerne i Hedensted generelt har større omsætning end sidste år. Indekstallet for oktober var på 115 i forhold til samme måned sidste år.


Nu er vi tilbage til mere normale tilstande, men vi skal stadigvæk være opmærksomme på at have de rigtige varer på hylderne.

Gitte Andersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce