Annonce
Læserbrev

Boligaftale sikrer beskæftigelse, bedre lejeboliger og grøn omstilling – også i Hedensted Kommune

Annonce

Læserbrev: Den historisk store boligaftale, der netop er blevet indgået i Folketinget, er både god for dansk beskæftigelse, lejere i den almene sektor og den grønne omstilling. Derfor er jeg glad for, at et meget bredt flertal i Folketinget står bag aftalen.

De 30 milliarder kroner, som partierne er enige om at afsætte fra Landsbyggefonden i perioden 2021-2026, vil give vores almene boligsektor et vigtigt løft og dermed forbedre dagligdagen og livskvaliteten for rigtig mange mennesker. Derudover vil aftalen bidrage positivt til beskæftigelsen i hele landet, hvilket der er brug for i kølvandet på corona-krisen.

Med aftalen fremrykkes en lang række boligrenoveringer, som i dag står på ventelisten hos Landsbyggefonden. I Hedensted Kommune drejer det sig om planlagte boligrenoveringer for 31 mio. kr., som nu kan gennemføres i 2020 eller 2021.

Heldigvis er det også en grøn aftale, vi har indgået. Mange af de boliger, der bliver renoveret, vil samtidig blive mere klimavenlige. Aftalen sætter turbo på energieffektiviseringer, udfasning af oliefyr mm. i den almene boligsektor. Aftalen skal på den måde bidrage til, at vi når målet om 70 procents reduktion i udledningen af drivhusgasser i 2030.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce