Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Borgere og forening i spidsen for nyt forslag til Hedensted: Byg et kulturhus hen over jernbanen

Johannes Grane Larsen og en gruppe borgere foreslår nu, at man bygget et nyt bibliotek og kulturhus hen over jernbanen i Hedensted. Foto: Elisabet D. Hyttel
For at binde Hedensted bedre sammen skal der bygges et kulturhus med bibliotek, glasarkade, forsamlingslokaler og cafe hen over jernbanen, foreslår en gruppe borgere.

Hedensted: Byg en 15 meter høj bygning i to etager hen over jernbanen i Hedensted mellem Vesterbrogade og Østerbrogade med bibliotek, borgerservice, lokaler til koncerter og foredrag, frivillighus og en café.

Sådan lyder et helt nyt forslag fra en gruppe borgere i Hedensted med Hedensted Rotary Klub i spidsen. De kaster forslaget på bordet i forbindelse med arbejdet med en ny midtbyplan for Hedensted.

- Et af problemerne med byen er, at Hedensted ikke hænger sammen på grund af jernbanen. Ved at bygge hen over banen får du skabt sammenhæng, siger Johannes Grane Larsen.

Annonce

Han er tidligere erhvervschef i Hedensted Kommune, medlem af Rotary og står i spidsen for den gruppe borgere, der nu vil arbejde på at få ideen ind i den masterplan for midtbyen, som Hedensted Kommune er i fuld gang med.

Byg hen over banen

Helt konkret forestiller gruppen sig, at man kan bygge hen over jernbanen fra Trykkeriparken ved Østerbrogade til lige overfor Sydbank på Vesterbrogade. Bygningen skal bestå af en stor glasarkade, der gør det muligt at kigge ud over det meste af byen.

- Hedensted er meget flad, så du vil kunne se hjem, næsten uanset hvor du bor, oppe fra arkaden, forklarer Johannes Grane Larsen.

Sådan forestiller en gruppe borgere sig, at et nyt kulturhus hen over jernbanen mellem Østerbrogade og Vesterbrogade skal se ud.

I det omkring 1500 kvm store hus skal biblioteket rykke ind, og der skal også være plads til  Frivillighuset, som i dag ligger på Østerbrogade, den kommunale borgerservice, lokaler til foredrag og mindre koncerter og måske en cafe. På begge sider af huset skal brede trapper lede op til huset, mens tunnelen under banen skal bevares til cyklister.

I følge Johannes Grane Larsen vil et nyt kulturhus løse flere problemer. Hedensted Skole mangler plads og vil kunne bruge pladsen, hvor biblioteket ligger i dag. På rådhuset er der også pladsmangel, og derfor vil borgerservice med fordel kunne rykke over i den nye bygning.

- Vi forestiller os, at det er private, der skal bygge huset, og så have kommunen som lejer, så der er et godt fundament for økonomien, forklarer Johannes Grane Larsen.


Vi håber, at et kulturhus er noget, som kan få folk til at blive i byen en lørdag formiddag, fremfor at tage andre steder hen.

Johannes Grane Larsen


Annonce

Vil samle opbakning

Om ideen overhovedet kan lade sig gøre rent teknisk, har gruppen bag endnu ikke undersøgt. Lignende byggerier kendes dog fra Odense og Høje Taastrup.

- Vi tror på, at Hedensted med de mange nye kvarterer har nået en størrelse, hvor sådan et sted er bæredygtigt, siger Johannes Grane Larsen.

Han er en del af Rotary Hedensted, som vil lægge sig i spidsen for at få opbakning til projektet lokalt og få det med i midtbyplanen.

- På møderne er der blevet sagt, at byen mangler et fyrtårn, og det, tror vi, denne bygning kan blive, siger Johannes Grane Larsen, der nu sammen med en række andre vil i gang med at samle støtteerklæringer til projektet.

Aktører i midtbyprojektet

Hedensted Kommune: Er ved at udarbejde en plan for midtbyen, som skal gøre bymidten mere attraktiv at opholde sig i, give bedre muligheder for aktiviteter for alle aldersgrupper og løse nogle af de udfordringer, der er med byens kringlede infrastruktur.

BID Hedensted: Er et projekt, også igangsat af kommunen, der samler handelslivet, foreninger, borgere og frivillige om en række konkrete projekter. I første omgang har det været forskønnelse af tunnelen og midlertidige byrumsmøbler.

Udviklingsrådet: Hedensted by har endnu ikke et formaliseret udviklingsråd, men en gruppe på 40-50 mennesker har løbende været samlet.

Annonce
Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Synspunkt i drikkevandsdebat: Mange ord - nul bevis

Annonce
Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Tak for tilliden - nu starter arbejdet

Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

Vild med Vibeke, på klimatur med Per og spis af den grønne kage: Nu skal borgerne lære at være vilde med vilje

Hedensted/Juelsminde Avis

Herning Kirkes Drengekor kommer til Hedensted

Hedensted/Juelsminde Avis

Næsten 300 borgere i Hedensted Kommune vil gerne på Arne-pension: Jeg håber virkelig, at de partier, der stadig er modstandere af ordningen, med tiden vil ændre holdning

Hedensted/Juelsminde Avis

Voksende corona-smitte og lange køer ved testcentre: - De, der kan, skal teste sig på dagens "skæve" tidspunkter

Hedensted/Juelsminde Avis

Kvindeaften i Barrit blev stor succes: 150 deltagere til messe

Hedensted/Juelsminde Avis

Ingen vil bruge gammel spejderhytte: Nu står den til nedrivning

Hedensted/Juelsminde Avis

Kom til julekoncert med kirkens kor

Hedensted/Juelsminde Avis

Så henter julebusserne igen unge studerende sikkert hjem til jul

Hedensted/Juelsminde Avis

Lokal virksomhed får handicappris: - Det er vores pligt over for nærsamfundet at give folk en chance

Hedensted/Juelsminde Avis

177 grunde revet væk: Nu vokser stor-udstykning med to etaper mere

Hedensted/Juelsminde Avis

Klummen: Har du holdt kaffepause i dag?

Hedensted/Juelsminde Avis

Ikke mere vin på Nørregade - nu er der medicin i flaskerne: Nyt apotek havde første åbningsdag torsdag

Hedensted/Juelsminde Avis

Kom til adventsfest i Korning

Hedensted/Juelsminde Avis

Under milliondyre renoveringer i Hedensted og Hornsyld: Svømmehaller bytter brugere, når byggerierne begynder

Hedensted/Juelsminde Avis

Ung trænerduo skal styre Hedensted IF’s førstehold i 2022

Hedensted/Juelsminde Avis

Teater Jævn kommer også til at drysse kultur ud over kommunen i 2022

Hedensted/Juelsminde Avis

Bankdame fra Breth er blevet privatrådgiver og stedfortræder i Juelsminde

Hedensted/Juelsminde Avis

Først ved tredje barn fik Jakob sin barsel: - Pludselig gav det mening, hvorfor køkkenet lignede lort

Hedensted/Juelsminde Avis

Tredje kviktestcenter åbner i Hedensted Kommune: Får indvirkning på åbningstiderne i Hornsyld

Hedensted/Juelsminde Avis

Overophedede bremser antændte lastbil: Så sprang årvågen chauffør selv ud med seks pulverslukkere

Hedensted/Juelsminde Avis

Lokal familievirksomhed solgt til byggeteknisk gigant: Flytter afdelingen til Horsens

Annonce