Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Borgmester beder borgerne om hjælp: Vores smittetal er alt for højt

Alle borgere opfordres til at være særlige opmærksomme på at overholde forholdsreglerne i forhold til at undgå, at coronavirus bliver spredt. Foto: Mads Dalegaard
Borgmester Kasper Glyngø opfordrer borgerne til at være ekstra opmærksomme i frohold til coronavirus på baggrund af stigende smittetal. Kommunen tilbyder nu ekstra rådgivning til coronaramte virksomheder.
Annonce

Hedensted: Hold igen med sociale aktiviteter, lad være med at mødes mere end 10, hold afstand, brug mundbind og hold god hygiejne.

Vi kender efterhånden godt remsen for at forhindre spredning af coronavirus, og alligevel gentager borgmester i Hedensted Kommune Kasper Glyngø (S) de gode råd.

- Jeg vil gerne appellere til særligt borgerne i den vestlige del af kommunen om at bide tænderne sammen og følge anbefalingerne. , siger borgmesteren.

Mandag var antallet af coronasmittede de seneste syv dage således op på 218 smittede 100.000 indbyggere. Det betyder, at der de seneste syv dag har været 102 borgere, der et blevet testet positive for cornavirus. Torsdag i sidste uge var det såkaldte incidenstal helt oppe på 233 per. 100.000  indbyggere.


Vi skal virkelig minde os selv og hinanden om, hvor vigtigt det er at overholde restriktionerne, så vi kan få incidenstallet ned.

Kasper Glyngø (S)


I følge borgmesteren er det særligt området fra Løsning og Øster Snede og til resten af den vestlige del af kommunen, at de mange nye smittetilfælde dukker op. Aldersmæssigt er der stor spredning.

- Vi kan ikke sige det med sikkerhed, men man kan godt drage nogle paralleller mellem de områder, hvor smitten stiger, og de områder, hvor der har været smitte på minkfarme, siger Kasper Glyngø.

Annonce

Testbil fra regionen

Han understreger, at alle mink nu er slået ned, og at den smittekilde derfor er udryddet. Der er desuden indført særlige krav om test og isolation for medarbejdere på minkfarme og deres nære kontakter.

- Derfor har vi også bedt regionens testbil komme til området de næste tre uger, så vi er sikre på, at folk i den vestlige del af kommunen kan blive testet, siger Kasper Glyngø.

Kommunen har desuden særligt fokus på den vandrende arbejdskraft og vil tilbyde særlig rådgivning til virksomheder, som oplever udbrud af smitte blandt de ansatte.

- Vi kan se, at der er smittetilfælde blandt den vandrende arbejdskraft. Det er ofte mennesker, der bor sammen og transporterer sig sammen, og dem har vi faktisk fået ros for at være gode til at opspore og komme i dialog med, siger Kasper Glyngø.

Kommunen er i daglig kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed for at følge op på, om der kan gøres mere for at bringe smitten ned. Indtil videre har styrelsen indført et besøgsforbud på kommunens plejehjem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce