Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Brugsen i Glud er klar til fest: En kæmpe milepæl er nået

- Kunderne, der kommer her, kører forbi andre butikker, før de kommer til mig. Så jeg er stolt over og glad for, at de vælger brugsen til. For de kunne jo bare lade være, siger uddeler Benny Michl, der har en masse aktiviteter og tilbud klar, når det på lørdag går løs med butikkens jubilæumsfejring. Arkivfoto
Dagli’ Brugsen i Glud har 100-års jubilæum. Det bliver fejret for fuld udblæsning.
Annonce

Glud: På lørdag får den alt, hvad den kan trække, i Dagli’ Brugsen i Glud.

Forretningen har nået sit 100. år.

Det er en høj alder, som ikke bliver mindre imponerende af, at dagligvareforretninger i mindre byer lever på svære betingelser i dag og lukker på stribe.

Det er uddeler Benny Michl fuldstændig bevidst om og derfor skal jubilæet fejres for fuld udblæsning.

- Vi har kørt markedsføring på sociale medier, i avisen og kommer også i radioen med en konkurrence. Vi bruger nogle midler på det her, for vi bliver 100 år. Det er en kæmpe milesten. Jeg mener 100 år. Tænk på hvor mange butikker, der har det svært i dag. Og så fejrer vi 100 år. Det er helt eminent, at vi kan det, siger uddeleren, entusiastisk som altid.

Det vokser altid, når vi arrangerer noget. Det starter med ikke at være så vildt, men så bliver det vildere og vildere og vildere.

Benny Michl, uddeler.

Annonce

Vildere og vildere

Han og bestyrelsen begyndte at lægge planer for jubilæet før sommerferien og tog for alvor hul på programlægningen i september. Det er der kommet ikke så lidt ud af.

Starten går klokken otte med gratis kaffe og rundstykker og fortsætter med udstilling og stande, ølsmagning, ansigtsmaling, ballondyr, musik, præsentation af klassiske middagsretter gennem ti årtier og kagemand.

Sent på eftermiddagen står den på dyt-banko, altså banko i bil, og om aftenen markerer støtteforeningen Skjolds Venner brugsens jubilæum med en stor fest i forsamlingshuset.

- Så man kan sige, at fejringen varer fra tidlig morgen til to om natten. Det vokser altid, når vi arrangerer noget. Det starter med ikke at være så vildt, men så bliver det vildere og vildere og vildere, siger Benny Michl, der de senere år har arrangeret motorcykeltræf og markedsdag i Glud.

Annonce

Glad og stolt

Han kom til Glud som uddeler i 1997 og er stolt over og glad for at drive en forretning, som folk bakker op om og vælger til. Også selvom de blot kører igennem byen for at nå et andet sted hen.

Kunderne fra nær og fjern glæder uddeleren sig til at se på lørdag.

- Jeg forventer mig en forfærdeligt masse, glade mennesker, siger han.

Dagli’Brugsen Glud-Nørby

  1. Har sin begyndelse tilbage i 1919 med Nørby Brugsforening og Glud Brugsforening og to forretninger.
  2. I 1990 blev det besluttet at sammenlægge de to til én brugs i Glud.
  3. I 2002 efter flere ombygninger og tiltag blev forretningen kåret som Årtiets Dagli’Brugs af FDB.
  4. I 2009 nedbrændte brugsen. Det skete op til genåbningen efter en renovering.
  5. I 2010, godt et år efter branden, åbnede brugsen en splinterny butik.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce