Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Butiksbarometer ryger over 100: Tøjbutik havde tre hårde måneder, men er kommet tilbage

Carsten Jensen har drevet herretøjbutik i Hedensted i over 35 år. Han har før oplevet kriser, som svarer til coronakrisen, og han havde tre dårlige måneder, men i juni vendte tendensen. Arkivfoto: Michael Svenningsen
For første gang siden landet lukkede ned, har butikkerne i Hedensted gennemsnitligt fået en omsætning, der ligger over juni måned sidste år. For Mr. Carsten har marts, april og maj været hårde, mens juni var god.
Annonce

Hedensted: Coronavirus kan aflæses direkte i tøjbutikken Mr. Carstens omsætning. I marts, april og maj lå omsætningen på omkring det halve af, hvad den plejer, men i juni måned kom butikken næsten tilbage på samme niveau som sidste år.

- Når man har drevet tøjbutik i over 35 år, så har man før prøvet, at der var bump på vejen, så vi skal nok klare det her også, men det er rigtig glædeligt, at tingene er begyndt at vende igen, siger ejer Carsten Jensen.

Han fortæller, at omsætningen i marts, april og maj primært var ramt af de mange aflyste fester.

- Hvis mænd ikke skal til konfirmationer, bryllupper eller fødselsdage, så går de ikke ud og køber en ny skjorte eller blazer. I juni begyndte der så småt at komme gang i festerne igen, og så kom det gode vejr, så kunderne havde brug for shorts og t-shirts, forklarer Carsten Jensen.

Salget af strømper, undertøj og andre basisvarer har været nogenlunde stabilt, og netsalget er vokset.


Vi har ikke været så hårdt ramt, som nogle af vores kolleger i de større byer, som har måttet lukke butikken helt, men har kunnet holde en vis gang i omsætningen.

Carsten Jensen


Annonce

En ny virkelighed

Tøjbutikken har ikke forsøgt sig med udsalg eller andre tiltag, primært af hensyn til ikke at forsamle mange kunder i butikken, men efter sommerferien regner Carsten Jensen med at skrue op for annonceringer og tiltag igen.

- Man taler om at komme tilbage til det normale, men jeg tror, det bliver en ny normal. Måske får kunderne mindre brug for arbejdstøj, fordi flere arbejder hjemmefra, og måske skal vi bestille mindre mængder tøj hjem og så supplere mere op, alt efter, hvordan verden ser ud, forklarer Carsten Jensen.

Butiksbarometeret for en del af butikkerne i Hedensted var i juni måned på indeks 119. Det skyldes, at en del butikker næsten er tilbage på indeks 100, mens en anden del ligger pænt eller væsentligt over indeks 100, hvilket betyder, at de har haft mere travlt end i juni måned sidste år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce