Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Byer skal dyste om at være mest aktive

Uanset om man går en tur, cykler eller dyrker styrketræning, kan man være med i konkurrencen Sundhedsdysten. Arkivfoto: Ingrid Trier
Hedensted-borgere kan nu være med til at vinde 20.000 kr. til en lokal organisation ved at være aktive.
Annonce

Hedensted: Fra 22. februar og en måned frem kan beboerne i Hedensted være aktive og samtidig sikre 20.000 kr. til en lokal organisation.

Konceptet hedder ”Sundhedsdysten – By mod by” og udbydes af Fit og Sund Hedensted i samarbejde med andre fysioterapeuter i Skanderborg, Ry, Horsens, Vejle og Kolding, som også er med i dysten.

-  Baggrunden for vores projekt er, at vi ønsker at sætte fokus på aktivitetsniveauet her i coronatiden. Vi ønsker at motivere, inspirere og guide folk til en mere aktiv hverdag, forklarer arrangørerne i en pressemeddelelse.

Vinderbyen er den by med de mest aktive deltagere - målt på det gennemsnitlige antal aktive minutter. Al aktivitet tæller, uanset om det er gåtur med hunden, sneboldkamp med børnene eller højintensitetstræning.

Vinderbyen donerer 20.000 kr. til en lokal organisation, som deltagerne selv er med til at vælge. Folk tilmelder sig individuelt, og hver uge skal deltagerne indrapportere, hvor aktive de har været i ugens løb.

Hver by får en facebookgruppe, hvor det er de lokale samarbejdspartnere, der står for at aktivere de lokale deltagere. Det kan være alt fra ugentlige træningsvideoer, inspiration til at få mere bevægelse i hverdagen, fakta om hvad fordelen er ved at være aktiv m.m. Derudover er der lokalt en ugentlig udfordring til deltagerne.

Hver uge holdes et online møde, hvor man kan inspirere, motivere og stille almindelige sundhedsspørgsmål til skiftende fagpersonale.

Man skal tilmelde sig via sundhedsdysten.dk. En gang om ugen modtager man en mail fra Nemtilmeld, hvor man skal indberette sin aktivitet.

Hver uge offentliggøres, hvor aktive byerne samlet set har været.

Vinderen findes mandag 22. marts, og resultatet beregnes ud fra samlet antal minutter delt med antal deltagere i byen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce