Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Byggeudstilling er en succes trods corona: Stor interesse for Hedensted Bygger

Otte husfirmaer præsenteret huse til den første byggeudstilling i Hedensted i mere end 10 år. Foto: Ludvig Dittmann
På grund af coronakrisen kan meget færre mennesker få adgang til byggeudstillingen Hedensted Bygger, men både arrangør og husfirmaer er begejstrede.

Hedensted: Lofter af egetræslister eller sort troldtekt, hyggekroge indbygget i køkkenalrummet og store glaspartier.

Sådan ser villaer ud anno 2020. I hvert fald hvis man kigger ind i de otte udstillingshuse, som man fra lørdag og det kommende halve år har mulighed for at komme ind i på Lille Dalby Ager i det østlige Hedensted. I hvert fald hvis man er en af de heldige, der har kunnet få en billet.

På grund af coronavirus må byggeudstillingen Hedensted Bygger kun lukke 41 gæster ind ad gangen. De har to timer til at besøge de otte huse, inden næste hold står klar.

Annonce

Billetter udsolgt

- Vi har udsolgt af billetter både lørdag og søndag og de næste tre søndage og mange på venteliste. Det er selvfølgelig langt færre, end hvis der ikke var restriktioner, men på den her måde får gæsterne bedre mulighed for at snakke med byggefirmaerne, siger en tilfreds lodsejer Just Kristensen, der står for udstillingen.

Byggeudstillingen var tæt på at blive aflyst, da coronakrisen brød ud, men de otte byggefirmaer og Just Kristensen og Marianne Kjerkegaard, der ejer området og sælger grundene, besluttede sig for at gå videre med projektet.

Otte husfirmaer præsenteret huse til den første byggeudstilling i Hedensted i mere end 10 år. Foto: Ludvig Dittmann

I slutningen af juni satte Just Kristensen og Marianne Kjerkegaard de resterende 45 grunde på Lille Dalby Ager til salg. Og det er gået over al forventning.

- Vi har 16 grunde tilbage, og nogle af dem har vi holdt tilbage, fordi vi overvejede at lave en lignende byggeudstilling. Det bliver dog ikke til noget, for det er et stort arbejde, forklarer Just Kristensen, der endnu ikke har taget stilling til, hvornår næste etape af området skal gå i gang.

Annonce

Husfirmaer tilfredse

Også husfirmaerne var, allerede inden udstillingen gik i gang, glade for, at de sagde ja til at være med. For flere af dem er det første gang, de med i en byggeudstilling.

Hedensted Bygger

Byggeudstillingen består af otte huse.

De er bygget af Menzer og Kristensen, Preben Jørgensen Huse, Eurodan Huse, Hybel, Huscompagniet, Milton Huse, Hansen Huse og Villa Nordic.

Husene er fra 151 til 180 kvm. Seks er bygget i lyse sten og to i mørke sten. Fem huse har saddeltag, to har fladt tag og et har ensidig taghældning.

Byggeudstillingen varer frem til 31. marts 2021. Husene bliver løbende solgt.

Villa Nordic fra Vejle er også med på en byggeudstilling for første gang. Villa Nordic har bygget et funkishus, fortæller Jens Peter Jensen. Foto: Ludvig Dittmann

- Vi har allerede nu nået det mål, vi satte os, inden vi gik i gang med byggeriet, så interessen har været over al forventning, siger Jens Peter Jensen fra Villa Nordic fra Vejle, der har bygget et funkishus med blandt andet et stort vinkøleskab.

Også Hansen Huse fra Kolding er førstegangsdeltager i en byggeudstilling.

Det er første gang Hansen Huse fra Kolding deltager i en byggeudstilling, fortæller David Klug. Foto: Ludvig Dittmann

- Mange af vores kunder har efterspurgt et udstillingshus, så derfor valgte vi at være med. Det er super spændende, og vi synes, det er et fint setup, siger David Klug fra Hansen Huse.

Annonce

Får inspiration

Og hvad gik de så efter, de mennesker, der kom forbi lørdag?

- Vi har en byggegrund i Vejle og er her for at hente inspiration, siger Tina Jensen fra Vejle, der kom sammen med John Zola.

- Og så kigger vi efter skønhedsfejl og ser, om de leverer varen, tilføjer John Zola.

Eurodan-Huse har været med på mange byggeudstillinger, men på grund af coronarestriktioner er denne anderledes, fortæller Loise Kirkegaard. Foto: Ludvig Dittmann

- Vi skal bygge i Kolding og har talt med tre firmaer. De har alle huse her, så det er smart, at vi kan sammenligne dem, fortæller Lars Nielsen og Trine Gammelby fra Kolding.

Louise og Bjarne Fosgerau Larsen fra Aale har en byggegrund i Rask Mølle.

- Vi har talt med ét byggefirma, men vi vil gerne se de andre og måske hente inspiration fra dem, fortæller parret.

Lille Dalby Bakker

Er et 50 hektar stort boligområde mellem Hedensted og landbyen St. Dalby med i alt otte etaper.

I området lå der før tre gårde, Sønderbygård, Dalbygård og Dalby Nygård.

Den første udstykning stod klar i 2017, og der er planlagt at være plads til op til 500 boliger i området.

Området er en del af et projekt med Hedensted Golfbane og en ny bydel omkring banen, som blev påbegyndt allerede i 1999.

Borgmester Kasper Glyngø (S) glæder sig også over den store interesse og for, at Lille Dalby Bakker er blevet en succes indtil videre.

- Det viser, at det godt kan betale sig at tænke stort og i helheder. Jeg tænker ikke, at det er sidste gang vi i kommunen vil forsøge os med store udstykninger i samarbejde med private aktører, siger Kasper Glyngø.

Kommunen kunne samtidigt med byggeudstillingen præsentere de 39 grunde, som kommunen har til salg i Lille Dalby Bakkers etape 4. De bliver solgt i en budrunde, der afsluttes på onsdag.

- De værdier, der ligger i det her område, som nærhed til naturen og trygge rammer for børn, er jo noget af det, vi bruger til at sælge hele kommunen på, siger Kasper Glyngø.


Lige nu klapper vi lige hesten med hensyn til at sætte næste etape i gang.

Just Kristensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

Jeg og rigtig mange borgere i Stouby og omegn ser frem til, at Fakkegrav-området igen bliver et dejligt og attraktivt sted

Hedensted/Juelsminde Avis

Carsten Tøjmand klar til at lægge frakken på hylden efter 36 år: Har solgt halvdelen af butikken til næste generation

Hedensted/Juelsminde Avis

To kvinder står bag et mere bæredygtigt godbids-koncept til hunde: Vi ville skabe det produkt, der manglede på markedet

Læserbrev

Færre råger - flere agerhøns, tak

Annonce