Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Caféejer i Juelsminde: Giv dine drømme vinger

50-årige Charlotte Kaas har drevet Café Kaas & Co. i Odelsgade i Juelsminde i to år nu. Hun har på ingen måde fortrudt sit skifte fra et fast pædagogjob til en lidt mere usikker tilværelse som caféejer. Foto: Mads Dalegaard
For to år siden tog Charlotte Kaas fra Juelsminde er stort karrieremæssigt spring, da hun skiftede sit faste job som socialpædagog ud med tilværelsen som cafeejer i Juelsminde. Det er noget, hun på ingen måde har fortrudt, og hun opfordrer alle andre med en drøm i maven til at gøre det samme.

Juelsminde: 50-årige Charlotte Kaas fra Juelsminde var i sine unge dage aldrig i tvivl om, at hun ville være pædagog.

Ej heller at hun ville arbejde som socialpædagog, hvor hun ville drage omsorg for og hjælpe udsatte børn og unge, der er anbragt uden for hjemmet. Alt det nåede hun også både at uddanne sig til og arbejde i, men for to år siden sagde hun farvel til sit pædagogjob på et opholdssted for anbragte børn og unge i Lunderskov for i stedet at åbne sin egen café i Odelsgade i Juelsminde, Café Kaas & Co. Et karrierespring, som hun på ingen måde har fortrudt, selv om der har været bump på vejen

- Jeg vil sige til alle med en drøm i maven: Kast jer ud i det. Det der med at åbne en butik er noget jeg har gået og puslet med i årevis, men har manglet modet. Da jeg havde små børn var det selvfølgelig en butik med børnetøj og babytøj, jeg gik og drømte om, mens det i nyere tid netop har været drømmen om at åbne en café, der har rumsteret i mig, siger Charlotte Kaas.

Annonce

Tog springet i 2018

Og da butikslokalet i Odelsgade 26 blev ledigt for to år siden, slog hun til. Modet til at tage springet på netop det tidspunkt handlede også om, at det blev sværere og sværere for hende at finde arbejdsglæden i hendes gamle job.

- Jeg var egentlig rigtig glad for mit gamle arbejde, men nedskæring på nedskæring samtidig med, at de børn og unge, vi fik ind, blev mere og mere krævende gjorde, at jeg begyndte at tage arbejdet med hjem. Ressourcerne til at klæde personalet ordentligt på til opgaven var der simpelthen ikke længere, og det gjorde det naturligvis noget lettere at tage springet, siger Charlotte Kaas.

Charlotte Kaas glæder sig rigtig meget til det tidspunkt, hvor det - forhåbentligt - atter bliver muligt at drive café helt uden corona-restriktioner. Foto: Mads Dalegaard

Og så glæder hun sig hver dag over, at hun stadig har med mennesker at gøre.

- Den tætte og gode kontakt til kunderne er med til at skabe en hyggelig og autentisk atmosfære her i cafeen, og det er præcis sådan, jeg på forhånd havde håbet det ville være. Det gør det meget nemmere at kapere de mange timer, jeg bruger på cafeen hver uge, siger Charlotte Kaas.

Annonce

Vil gerne hjælpe andre

Ambitionen om at hjælpe andre mennesker har hun i øvrigt taget med sig fra sit arbejde som pædagog.

- Helt fra starten af har jeg haft en ambition om, at mennesker på kanten af - eller som er helt uden for - arbejdsmarkedet skal have mulighed for et godt arbejdsliv her hos mig. Derfor har jeg en flexjobber ansat, ligesom en anden i øjeblikket er under udredning med henblik på at blive godkendt til et flexjob. Det giver livskvalitet og tro på, at man har en værdi. At der er brug for én, selv om man ikke kan arbejde 37 timer om ugen, siger Charlotte Kaas, der tror, at hendes rummelige menneskesyn handler om en lidt turbulent opvækst som plejebarn.

Annonce

Bump på vejen

Der er nu gået lidt over to år, siden hun startede caféen, og selv om det generelt er gået godt, så medgiver hun, at der har været bump på vejen.

- Jeg havde jo reelt ikke nogen erfaring med cafédrift overhovedet, så det er klart, at jeg har begået fejl undervejs, men det er jo også det, man lærer af. Jeg har jo ikke åbnet café for at blive rig, så hvis det bare kan løbe rundt, så er jeg glad, siger Charlotte Kaas, der sagtens kan se sig selv som caféejer i Juelsminde de næste ti år.

Annonce

Coronaen en prøvelse

Coronaen har også været lidt af en prøvelse, men også den bliver tacklet med en stoisk jysk tro på, at det hele nok skal gå alt sammen.

- Vi mistede jo al vores omsætning i de 14 dage, hvor vi var lukket helt ned omkring påske. Da vi så måtte åbne op igen, var det kun med take away-sandwich og kaffe to go. For at holde skindet på næsen søgte vi om penge fra hjælpepakkerne, og det fyldte da også nogle huller ud, men selvfølgelig er det ikke en optimal situation for en nystartet café. Det siger sig selv, siger Charlotte Kaas, og fortsætter:

- Hen over efteråret ville vi da gerne have lavet nogle aftenarrangementer med musik og open mike for de unge med videre, men det har vi måttet droppe, da vi kun har meget få kvadratmeter at gøre godt med, siger Charlotte Kaas, der således glæder sig rigtig meget til, at hun på et tidspunkt - forhåbentligt - kan få lov til at drive café i Juelsminde helt uden coronarestriktioner.


Jeg vil sige til alle med en drøm i maven: Kast jer ud i det.

Charlotte Kaas, indehaver af Café Kaas & Co. i Juelsminde


Karriereskift - ny artikelserie

Herstående artikel er en del af en serie, hvor nærværende avis har sat sig for at portrættere en række personer fra Hedensted Kommune, der alle har det til fælles, at de har foretaget et karrierespring.

Det vil sige det at droppe en måske mangeårig uddannelse og beskæftigelse til fordel for noget helt nyt.

Læs om deres overvejelser om, hvorfor de valgte at skifte karriere, og hvad det nye job har gjort ved dem - både på det faglige og det personlige plan.

Charlotte Kaas

Hun er oprindeligt fra Vejle, men flyttede til Juelsminde i 2015 i forbindelse med, at hendes mand, Kem Kaas, fik job som havnefoged i byen. Parret har fem voksne børn.

Efter folkeskolen tog hun en HF-uddannelse i Vejle. Pædagoguddannelsen tog hun på Jelling Seminarium.

De første år som udlært pædagog fandt sted i børnehaver og vuggestuer i Vejle-området.

Herefter fik hun ønskejobbet som socialpædagog på et opholdssted i Lunderskov for anbragte børn og unge. Her nåede hun at være i lige knap ni år.

I 2018 åbnede hun så Café Kaas & Co. I Odelsgade i Juelsminde, hvor hun sammen med sit personale kan byde på et bredt udvalg af kaffe, te, kage/boller, pandekager, vafler, lette frokostretter foruden vine og specialiteter.

Anderledes brugskunst og retroting er også en del af sortimentet.

Café Kaas & Co. i Odelsgade i Juelsminde byder på et bredt udvalg af kaffe, te, kage/boller, pandekager, vafler, lette frokostretter foruden vine og specialiteter. Anderledes brugskunst og retroting er også en del af sortimentet. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Ny vandrerute på 170 kilometer har et budskab: Gå fra bøvlet by til den lette løsning

Annonce
Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Fernisering med Alejandro DeCinti og Henriette Hagelskjær

Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

Liniepavillonen er færdig som restaurant: Nu skal der være selskabslokaler og bolig

Hedensted/Juelsminde Avis

Her er de 11 kandidater til seniorrådsvalg

Hedensted/Juelsminde Avis

Slut med kviktests i Hedensted

Hedensted/Juelsminde Avis

Ny butik: Rune og Jill sælger vin fra Italien fra en ombygget garage i Hedensted

Hedensted/Juelsminde Avis

Familier samlet til trylleri, sang og sjov i Stouby Kirke

Hedensted/Juelsminde Avis

Lokalhistorisk aften om Ørums historie

Hedensted/Juelsminde Avis

Havde gang i 50 wienerschnitzler: Forpagter måtte sadle hurtigt om efter brand

Hedensted/Juelsminde Avis

Den enlige mor skal ikke stå alene i kampen mod data-monsteret

Hedensted/Juelsminde Avis

Afspærring og gravearbejde på Storstranden: Ny bådplads skal snart stå klar

Hedensted/Juelsminde Avis

Talende kop, livagtig katte-pude og sammenfoldelig scooter: Her er 10 teknologier, der gør hverdagen nemmere

Hedensted/Juelsminde Avis

Modstand mod biodiversitet: - Kommunen fremstår uplejet og grim

Hedensted/Juelsminde Avis

16-årige Stella brugte sin sommerferie på at lære tysk kultur: Nu følger jeg med i det tyske valg

Hedensted/Juelsminde Avis

To 9. klasser fra Løsning Skole på Borgen

Hedensted/Juelsminde Avis

'Mille' er tilbage, efter stress og angst tvang hende til at smide saksen: - Til sidst kunne jeg ikke engang gå ned og handle

Hedensted/Juelsminde Avis

Ugens politirapport uge 37

Hedensted/Juelsminde Avis

Lokalopgør om biodiversitet i Løsning: Steffan og Sten lagde arm i knæhøjt græs ved Trampekær Sø

Hedensted/Juelsminde Avis

Visionsplan Hedensted Sports- og Naturpark: På denne måde kan vi skabe en helt ny bydel, der binder Hedensted og Løsning sammen

Hedensted/Juelsminde Avis

Opråb til alle lokale skatere: Så skal der bygges skaterbane i Trykkeriparken

Hedensted/Juelsminde Avis

Esports-formand i Hedensted kan ikke få armene ned: Fra 0 til 30 medlemmer på blot syv dage

Hedensted/Juelsminde Avis

Forældre har gjort en forskel i Lille Dalby: Lavede shelterplads til glæde for børnehus og resten af byen

Hedensted/Juelsminde Avis

Endnu en frisør finder hjem til Hornsyld: - Sig mig, har jeg ikke set dig før?

Annonce