Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Carsten Tøjmand klar til at lægge frakken på hylden efter 36 år: Har solgt halvdelen af butikken til næste generation

Carsten Jensen har været byens tøjmand i 36 år. Om tre år er det slut. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Som led i et glidende generationsskifte er Jesper Poulsen og Jesper Ravn-Hansen nu medejere af herretøjsbutikken Mr Carsten i Hedensted. Om tre år afgiver Carsten Jensen den resterende del.

Hedensted: Efter 36 år som byens tøjmand er Carsten Jensen så småt klar til at give depechen videre.

Derfor har han netop solgt halvdelen af sin herretøjsbutik Mr Carsten på Bytorvet i Hedensted til næste generation.

Beslutningen handler langt fra om, at han er mæt af dage som tøjekspedient. Snarere er der tale om rettidig omhu i fremtidssikringen af årtiers opbygning af butik og omdømme.

Han ønsker ikke at stå i en situation, hvor han pludselig ikke kan finde nogen til at overtage butikken. Så da yngre kræfter stod klar til at tage fat i tøjlerne, var tiden den rette.

- Ifølge mit cv bliver jeg ældre, og det har jeg særligt kunne mærke det seneste års tid, hvor der af gode grunde har været mindre at se til. På et eller andet tidspunkt må man jo tage hul på sin afsked - og hellere for tidligt end for sent, siger Carsten Jensen.

Der er dog endnu et godt stykke tid til, man kan sige endegyldigt farvel til Carsten Jensen. For nuværende lyder aftalen nemlig, at han først om tre år skal afgive det sidste af ejerskabet.

Ingen store omvæltninger - undtagen måske navnet

Uanset hvad bliver det dog langt fra helt nye ansigter, man skal til at stifte bekendtskab med i butikken. Den ene af de nye ejere er Jesper Poulsen, som har været fast del af butikken de seneste fem år.


Det har aldrig været enevælde, og Jesper (Poulsen, red.) er jo også allerede med inde over rigtig mange beslutninger.

Carsten Jensen, Mr Carsten


Han har fået kammeraten Jesper Ravn-Hansen med ombord, men selvom de nu officielt får væsentlig større indflydelse på alt fra sortiment til hyldeplads, skal kunderne ikke forvente de store gennemgribende forandringer.

- Vi overtager jo ikke en butik, der har brug for en omvæltning, så alle de kommende, små  ændringer var formentlig sket uanset. Taler man pænt til folk, behandler dem ordentligt og leverer en service og en købsoplevelse, når man rigtig langt - det synes jeg i hvert fald, Mr Carsten har vist i årevis, siger Jesper Poulsen.

Når navnebrødrene overtager den resterende del af ejerskabet, er det alligevel nærliggende at tænke, at butikkens navn også skifter i deres retning.

Den beslutning svæver fortsat i det uvisse.

De nye ejere

Jesper Poulsen, 31 år. Bor i Bredal med hustru og to børn. Blev butiksuddannet for 13 år siden og har været hos Mr Carsten de seneste fem år.

Jesper Ravn-Hansen, 34 år. Bor med kæreste i Vejle. Har været i tøjbranchen i 12 år hos blandt andre Bestseller og Tøjeksperten.

Begge har overtaget en fjerdedel af butikken.

- Det kan man måske godt forestille sig, men det er ikke en diskussion, vi har haft oppe at vende endnu. Det er ikke et punkt, der ligger højt på dagsordenen de næste par år, siger Jesper Ravn-Hansen.

Carsten Jensen understreger, at han i givet fald ikke vil have noget problem med det.

Annonce

Giver slip eller søger job

De store tanker om det kommende farvel og tiden derefter har Carsten Jensen ikke gjort sig endnu.

Forventeligt kommer der bedre tid til familien samt ikke mindst golf-hobbyen, men nogen tårevædet afsked ligger ikke lige i pipelinen.

- Nu er målet, at jeg kan komme ned på 37 timer og give det hele videre - alt fra stamkundernes livvidde til alle de andre uundværlige detaljer - på den bedste måde. Så ser vi om tre år, om jeg kan give helt slip, eller jeg skal søge et job herinde, siger Carsten Jensen.

Butikken skiftede navn til Mr Carsten i 2007, men i lokale folkemunde er han alligevel fortsat kendt som Carsten Tøjmand efter butikkens tidligere mangeårige navn, Carsten Din Tøjmand.

Jesper Poulsen i midten er allerede kendt i butikken, mens Jesper Ravn-Hansen nu også bliver at finde bag disken. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

Replik efter anklager om manglende visioner: Det giver mig anledning til at fortælle, hvad der egentlig står i budget 2021

Annonce