Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Klummen: Coronadilemmaer er som en egyptisk basar

Elisabet Hyttel. Foto: Michael Svenningsen
Annonce

Klummen: At have et socialt liv her i coronatiden er nogenlunde lige så nemt som finde vej i en egyptisk basar.

For dem, der ikke lige har været i en egyptisk basar, kan jeg afsløre, at den indeholder et væld af bitte små veje, der krydser ind og ud mellem hinanden. Konstant skal man tage valg om at dreje til højre eller venstre samtidig med, at man fra begge sider bliver anråbt af anmassende sælgere, der kommer med gode købsråd.

Sådan er det også med coronarestriktionerne.

En simpel middagsinvitation til et hold venner er en labyrint af overvejelser. Første valg er, om man overhovedet skal invitere til en gang lørdagskylling og flødekartofler. Er det forsvarligt at mødes?

Var det i virkeligheden bedre at mødes til en gåtur, hvor man i frisk luft ikke risikerer, at viruspartikler så let kan hoppe fra den ene til den anden?

Hvis man beslutter sig for at gennemføre middagsinvitationen, efter et blik på en meget våd vejrudsigt, så åbenbarer der sig et væld af veje og blindgyder.

Hvordan skal man sidde? Med en eller to meters afstand? Skal maden portionsanrettes, eller er det ok at lade fadet med flødekartofler gå rundt, hvis alle har har taget en ordentlig tur med håndspritten?

Vi skal i hvert fald huske ikke at hilse med håndtryk eller knus, når gæsterne kommer. Så står man der lidt akavet i entreen, for er det albuen, et vink, et nik eller noget helt tredje, der skal bruges som hilsen? Man føler sig sat 20 år tilbage i tiden, hvor man kun lige havde lært hinanden at kende og var i tvivl om, om man var på håndtryk eller krammere.

Og hvor længe må sådan en middagsaftale vare? Skal gæsterne gå hjem kl. 22, eller skal man bare stoppe med at fylde i rødvinsglassene på det tidspunkt?

Skal man følge sundhedsmyndighedernes råd, skal hele hytten jo også gøres grundig rent og sprittes af før og efter sådan et besøg.

Og lige som basarsælgerne, der hele tiden skifter salgsråb, så skifter myndighedernes anbefalinger snart også fra uge til uge. Vi skal forsøge at lave vores egen sociale boble, men hvordan søren, vi skal bære os ad med det, svæver lidt i det uvisse.

At planlægge en hyggelig middag var, før corona, noget, der var det naturligste i verden. Nu er sådan et besøg brolagt med bekymringer, forholdsregler og restriktioner.

Men heldigvis bliver de gennemført. For at leve uden social kontakt med andre mennesker holder ikke i længden. Vi har brug for at se hinanden i øjnene, dele et måltid mad og få vendt verdenssituationen.

Heldigvis behøver vi ikke spekulere over, hvad vi skal tale om hen over middagsbordet. Det giver sig selv.

Annonce
Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Politirapporten

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce