Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Coronaen har udsat midtby-møde og åbningstræk - men projektet modtager fortsat ideer

På grund af corona er midtbyudviklingen ikke så langt i processen som oprindeligt planlagt. Hedensted komune opfordrer borgerne til fortsat at indsende idéer. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Der skulle være nedsat en styregruppe på nuværende tidspunkt, og det første indledende møde i den nye styregruppe skulle ligeså være holdt. Men coronasituationen har forsinket midtbyprocessen og dermed hele planen for byudviklingen.
Annonce

Hedensted: Egentligt skulle borgernes planer til midtbyudviklingen have været i fuld gang.

- Det, der hele tiden har været tanken, er at få lavet en samlet plan for, hvad der skal ske af tiltag i midtbyen. Vi kunne tænke os, at den indeholder to til fire projekter - altså åbningstræk, og her kommer borgernes forslag i spil, lyder det fra vækst- og projektkoordinator i Hedensted Kommune, Sune Sindberg.

Men det, der skulle have været i fuld gang nu, har endnu ikke taget sin begyndelse. Grunden er coronasituationen.

- Det er ærgerligt. Det havde vi naturligvis ikke set for os, siger Sune Sindberg. Han henviser til det kommissorium, som netop er nedsat med seks byrødder og repræsentanter fra borgergruppen.

- Selve behandlingen på byrådsmødet blev udsat grundet Covid-19-udbruddet, og det samme har også forsinket det styregruppemøde, der efterfølgende skulle have været holdt.

Jeg kan ikke være helt konkret på tidsplanen lige nu, hvor corona stadig er en del af samfundet og sætter begrænsninger. Men det tegner ikke lovende med test i vinterperioden, og den del bliver vi måske derfor nødt til at udsætte.

Sune Sindberg

Annonce

En håndgribelig plan

Styregruppemødet er udsat til midt i juni, fortæller Sune Sindberg.

Men det bliver ikke et møde, der kommer til at tage fat i borgernes forslag.

- Indtil videre har byrådet senest nikket til, at der kan udarbejdes en videre konkret handlingsplan for bymidten. Til det formål er der blevet afsat en million kroner, fortæller Sune Sindberg.

Det bliver dernæst op til styregruppen at bestemme indholdet af planen og blive enige om, hvor i midtbyen, der skal ske nye tiltag og forskønnelse.

- Meningen er, at planen bliver handlingsorienteret. Den skal indeholde konkrete projekter. Så vi er gået væk fra en masterplan med masser af visioner og tanker til at ville bestræbe os på at lave en håndgribelig plan, forklarer Sune Sindberg.

Annonce

Borger-idéer fortsætter

Oprindeligt skulle alt forarbejde og indledende møder nu være faldet på plads. Herefter skulle man i gang med at teste nogle af de indkomne borgerforslag.

Men som det ser ud med tidsplanen lige nu, så er man, ifølge Sune Sindberg, tidligst klar til at kunne test forslag til vinter, og den timing er ikke just et ønske scenarie, understreger han.

Til gengæld opfordrer han borgerne til fortsat at byde ind med forslag. Og på det kommende møde har han også tænkt sig kort at informere styregruppen om, at der allerede er kommet ideer ind.

- Jeg kan ikke være helt konkret på tidsplanen lige nu, hvor corona stadig er en del af samfundet og sætter begrænsninger. Men det tegner ikke lovende med test i vinterperioden, og den del bliver vi måske derfor nødt til at udsætte siger Sune Sindberg.

Lige nu, forklarer han, er næste skridt at få konsolideret den nye styregruppe, og at gruppen får lavet en ny tidsplan for processen. Derudover ligger der en opgave for gruppen med at få fastsat, hvordan styregruppen skal arbejde, og hvilke undersøgelser, der skal laves.

- Det bliver derfor et organisatorisk møde, hvor vi ikke kommer til at diskutere indhold. Vi skal først og fremmest i gang med at finde ud af, hvordan den her styregruppe kommer til at arbejde, så der kan blive leveret en plan, siger Sune Sindberg.

Han regner med, at man til august eller september eventuelt kan begynde at kigge på planens indhold og begynde at indsnævre og dermed nærme sig de punkter, man finder givtige at få afprøvet værdien af.

De er med i styregruppen

  • Den nye styregruppe består af repræsentanter fra borgergruppen, og følgende seks politikere udpeget på seneste byrådsmøde:
  • Peter Sebastian Petersen (V)
  • Gitte Andersen (V)
  • Jakob Ejs (A)
  • Mette Juhl (A)
  • Lars Bro (I)
  • Ove Kjærskov Nielsen (0)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce