Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Coronahjælp: Børn får klippekort til svømmehal og museer

Hjortsvang Museum er blandt de steder, som børn i Hedensted Kommune gratis kan besøge i sommerferien. Foto: Mads Dalegaard
Hedensted Kommune har fået 1,9 mio. kroner til at lave ekstra sommerferieaktiviteter for børn. Pengene skal blandt andet bruges på et klippekort, men også til ekstra aktiviteter i SFO'er, haller med mere.
Annonce

Hedensted: Børn i Hedensted Kommune har udsigt til en sommer med masser af ture i svømmehallen og besøg på de lokale museer.

Med hjem i skoletasken har samtlige børn mellem seks og 17 år nemlig fået et klippekort med 10 klip, der blandt andet kan bruges på ture i de tre kommunale svømmehaller, en tur til Hjarnø eller et besøg på Glud Museum, Hjortsvang Museum, Uldum Mølle, Ferguson-museet og Havnemuseet i Juelsminde.

Pengene til sommerferiepasset kommer fra en national pulje på i alt 200 mio. kroner, som regeringen sammen med et bredt flertal i Folketinget har lavet for at give alle børn og unge mulighed for at deltage i faglige- og sociale fællesskaber og aktiviteter i sommerferien. Særligt de børn og unge, der har særligt behov for eller ikke normalt har økonomi til at deltage i sommeraktiviteter.

Annonce

Lavet på rekordtid

Af de 200 mio. kroner har Hedensted Kommune fået 1,9 mio. kroner, som udover sommerferiepasset bliver brugt til at skabe en række lokale aktiviteter. F.eks. står True North Efterskole i Snaptun bag et ugelangt forløb for udvalgte unge, den nyoprettede forening ChildArt i Aale laver en række tegne- og malekurser, og der bliver arrangeret en række dagsudflugter fra de kommunale SFO'er, hvor transporten og entrebilletterne betales af puljen.

Alle skolebørn har fået et ark med lokale sommerferieoplevelser med hjem i tasken.

I Uldum er Uldum Mølle og Tørring-Uldum Rideklub gået sammen om en række aktiviteter, Juelsminde Hallerne inviterer blandt andet på rulleskøjteløb og både Ungdomsskolen og bibliotekerne har budt ind med ekstra aktiviteter.

- Pengene kom pludseligt og meget sent, endda på et tidspunkt, hvor mange medarbejdere var på vej på ferie. Men det er lykkes forvaltningen lynhurtigt at stable nogle gode ting på benene. Det er super vigtigt, at der er nogle gode muligheder for aktiviteter for vores unge mennesker ovenpå den her svære tid, og samtidig kan det også være med til at lappe lidt på økonomien nogle af de steder, der har haft det svært, lyder det fra byrådsmedlem Torsten Sonne Petersen (SF), der som næstformand i læringsudvalget har været med til at godkende fordelingen af pengene.


Pengene kom pludseligt og meget sent, endda på et tidspunkt, hvor mange medarbejdere var på vej på ferie.

Torsten Sonne Petersen (SF), næstformand i Udvalget for Læring
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce