Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Coronarestriktioner er stadig en hæmsko for midtbyplaner

Den grimme gangtunnel under jernbanen i Hedensted blev forskønnet i november. Foto: Ludvig Dittmann
Forsamlingsforbud og andre coronarestriktioner lægger en dæmper på arbejdet med en ny plan for Hedensted Midtby. En række workshops bliver udskudt, men foråret kan byde på mere konkrete tiltag.

Hedensted: Det er snart et år siden, Hedensted Avis inviterede læserne til at komme med input til, hvordan bymidten i Hedensted kunne blive mere spændende at være i.

Det kom der en række gode ideer ud af, men indtil videre er der ikke sket meget i sagen. Coronarestriktioner og nedlukning i forskellige faser har forsinket det midtbyprojekt, som Hedensted Kommune er i gang med og dermed også udførelsen af de ideer, som læserne er kommet med.

Indtil videre er det kun tunnelen under banen, der har fået et tiltrængt løft,  via det såkaldte BID Hedensted samarbejde mellem kommunen, erhvervslivet og foreninger.

Annonce

Forsøg til foråret

Men det er ikke fordi, der slet ikke sker noget. Hedensted Kommune har i løbet af vinteren arbejdet med en plan for hele midtbyen. Før jul blev byen præsenteret for fire fremtidsfortællinger om byen, som blandt andet bød på cafémiljø, mere grønt, en skaterbane og et kulturhus.

Aktører i midtbyprojektet

Hedensted Kommune: Er ved at udarbedje en plan for midtbyen, som skal gøre bymidten mere attraktiv at opholde sig i, give bedre muligheder for aktivieter for alle aldersgrupper og løse nogle af de udfodringer, der er med byens kringlede infrastruktur.

BID Hedensted: Er et projekt, også igangsat af kommunen, der samler handelslivet, foreninger, borgere og frivillige om en række konkrete projekter. I første omgang har det været forskønnelse af tunnelen.

Udviklingsrådet: Hedensted by har endnu ikke et formaliseret udviklingsråd, men en gruppe på 40-50 mennesker har løbende været samlet.

De fortællinger skal en række nøgleaktører nu arbejde videre med og omdanne til konkrete tiltag.

- Vi ville gerne have afholdt en række åbne værksteder i uge seks på baggrund af fortællingerne, men den del har vi udskudt. Vi synes, det er vigtigt at komme ud og tale med borgerne om byen, så vi håber at gennemføre det på et senere tidspunkt, fortæller Anne-Mette Agermark, der er udviklingskonsulent i Hedensted Kommune.

Hun håber også, at kommunen i foråret kan gå i gang med at teste nogle af ideerne fysisk. Det kan både være i forhold til fx forskønnelse af byen med mere grønt, ensretning af veje og andre tiltag.

Hele oplægget til en midtbyplan skal være klar til godkendelse af byrådet til sommer.


Vi synes, det er vigtigt at komme ud og tale med borgerne om byen.

Anne-Mette Agermark, udviklingskonsulent i Hedensted Kommune.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

Gratis cykler til 10-årige gymnastikdrenge blev startskuddet: Nu giver Mathias liv til hundredevis af skrotcykler

Annonce