Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Daginstitution i Hedensted kæmper med om national pris

Børnehuset Lille Dalby i Hedensted har ofte gang i udendørs aktiviteter. Arkivfoto: Martin Ravn
Et dagtilbud i Hedensted er med i finalekapløbet om at blive Årets Dagtilbud. Institutionen bliver blandt andet rost for at give alle børn en stemme.

Hedensted: De kan noget særligt i Børnehuset Lille Dalby i Hedensted.

Det mener i hvert fald en forælder, der har indstillet institutionen til Årets Dagtilbud, blandt andet med henvisning til børnehusets tilgang til demokrati og fokus på, at alle børn har en stemme og en plads i fællesskabet.

I alt 153 daginstitutioner er blevet indstillet til prisen, som bliver uddelt af børne- og undervisningsministeren i august, og Lille Dalby er en af de tre, der er med i finaleopløbet.

Annonce

Finaledagtilbudene skal nu have besøg af fagudvalget, der efterfølgende skal afgøre, hvem af de tre der kan kalde sig for årets dagtilbud.

Årets Dagtilbud

Fagudvalget, der skal kåre vinderen af Årets Dagtilbud, består af repræsentanter fra FOA, BUPL, Kommunernes Landsforening (KL), Børne- og Kulturchefforeningen (BKF) Danske Professionshøjskoler repræsentanter fra dagtilbudsområdet.

Den endelige kåring finder sted 30. august 2021, hvor Børne- og Undervisningsministeren overrækker prisen til det vindende dagtilbud.

Kan inspirere andre

Udover demokrati og fællesskab lægger Børnehuset Lille Dalby, der er en integreret institution med 94 børn, vægt på tryghed med faste børnemøder og fokus på lytning. Samtidig har institutionen en systematisk evalueringskultur, hvor der blandt andet arbejdes med børneanalyser, refleksionsrum og vidensdeling.

Og det er altså noget af det, som andre dagtilbud kan lade sig inspirere af, hvilket netop er hele formålet med kåringen.

De to andre finalefinalister er Børnehuset Troldhøj i Roskilde og Vuggestuen Solkernen i Odense.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

Vivi vil åbne ubemandet døgnshop: Jeg vil gerne støtte op om sammenholdet i byen og tiltrække nye tilflyttere

Annonce