Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Dagligvarebutikker forbereder sig på pakkeræs: Et sted har det været nødvendigt at udvide

Alex Finsen fra Flemming henter en pakke med et nyt ur i Dagli'Brugsen i Rask Mølle. Han handler mere og mere på nettet. Det er ikke pga. corona, men fordi det er nemmere. Her ses han ved pakkeudleveringen, som er blevet delt op i to områder - på hver sin side af kasseområdet. Foto: Mads Dalegaard
Stigende pakkemængder har fået Dagli’Brugsen i Rask Mølle til at inddrage ekstra kvadratmeter til opbevaring og udlevering. Andre steder i kommunen håndterer man også mange pakker i denne tid.
Annonce

Rask Mølle/Juelsminde/Hedensted: Hos Dagli’Brugsen i Rask Mølle er der knald på modtagelsen og udleveringen af pakker i et omfang, så det kniber med pladsen.

Brugsuddeler Peter Lystrup har set sig nødsaget til at inddrage et tidligere opholdshjørne i butikken.

Her er hylderne blevet rykket frem på gulvet for at frigive flere kvadratmeter til pakkeopbevaring bagved. Samtidig er det blevet sådan, at der kan ske udlevering i hjørnet.

Annonce

Stigende antal pakker

- Det har simpelthen været nødvendigt for os at udvide. Nu får vi mere kapacitet og nemmere ved at finde rundt i pakkerne. Og så får vi spredt folk mere ud, så de ikke klumper sammen ved indgang og udgang, siger Peter Lystrup.


Vi får lidt for pakkerne, men det står ikke mål med det arbejde, der er i dem. Det er en kundeservice. Vi giver folk mulighed for at hente pakker her, og vi håber så, at de køber ind samtidig.

Peter Lystrup, uddeler, Dagli'Brugsen Rask Mølle


Sidste år i november og december udleverede butikken cirka 4000 pakker fra to distributører. I år forventer uddeleren, at Black Friday og julegaveræset giver personalet endnu flere pakker at håndtere. Det vil være i tråd med den generelle udvikling.

- Antallet af pakker har været stigende de sidste par år. Med alt det her med corona, så bliver tendensen forstærket. Vi har oplevet en stigning på ca. 33 procent i år alene fra Postnord, siger Peter Lystrup.

Annonce

Er begyndt at tage til i Juelsminde

Pakkeshops andre steder i Hedensted Kommune mærker også, at området er i vækst.

Hos SuperBrugsen i Juelsminde lavede man ekstra hyldeplads til pakker sidste år og ser nu frem mod en ny højsæson med coronarestriktionerne som en joker.

Et rodehjørne er blevet til et pakkehjørne. Selvom der stadig er udlevering af pakker ved kassebåndet, er det ønsket at flytte det meste af udleveringen over i hjørnet. - Det kan tage lidt pres af ved kassen. Vi skal nok opfange det. Hvis en medarbejder er optaget, kan man "dinge" efter en anden, siger Peter Lystrup. Foto: Mads Dalegaard

- Vi forventer, det bliver vildere i år. Det bliver spændende, men vi er forberedt og tager det med et smil, siger lederen på området, Susanne Pedersen.

Strømmen af pakker er begyndt at tage til.

- Vi har lige sat rekord i år med 94 pakker fra GLS på en dag. Det er næsten det samme fra Postnord. Vi kan mærke, at folk har fået løn og har købt julegaver, siger Susanne Pedersen.

Stor stigning i år

Ifølge distributørvirksomheden GLS tog pakkedistributionen under corona-nedlukningen i marts et stort spring frem. Stigningen på tre måneder svarede til udviklingen, man ellers forventede at se hen over to-tre år.

I oktober meldte GLS ud, at mængden af pakker fra sommerferien og frem har været 20-25 procent større end i samme periode i 2019.

Fra Black Friday sidst i november og frem til juleaften peger virksomhedens prognoser i retning af noget nær en fordobling sammenlignet med sidste år. Det fremgår af en pressemeddelelse fra 22. oktober.

SuperBrugsen i Juelsminde opbevarer større pakker et andet sted end ved udleveringen. Derved undgår man at blive presset på pladsen.

Kunderne er der relativt god plads til i området, der hænger sammen med kiosk og bager.

- Hvis køen er så lang, at de ikke kan stå her, så beder vi dem stå i en linje hele vejen ud. Det har vi gjort mange gange i den her coronatid, siger Susanne Pedersen.


Der er godt gang i den. Nu nærmer vi os Black Friday, og så fortsætter det året ud. Der kommer mere end sidste år. Det er der ingen tvivl om. Det mærker vi allerede nu, og det er også meldingerne, vi får fra distributørerne.

Gerhardt Bach, købmand, Spar Hedensted


Annonce

Giver ekstra omsætning

Et tredje sted, hos Q8 i Tørring, oplever butikschef Brian Nielsen, at coronakrisen har givet ham flere pakker.

- Vi har især mærket det efter, folk har fået frigivet feriepenge. Det her med mundbind vil formentlig gøre, at endnu flere køber julegaver på internettet, siger han.

For ham er pakkearbejdet umagen værd, fordi ca. 40 procent af dem, der henter en pakke, køber en vare i samme omgang.

Et fjerde sted, hos Min Købmand Stenderup, melder købmand Brian Hedegård om en stigning i antallet af pakker ligesom sine kollegaer. Også Spar-købmand i Hedensted, Gerhardt Bach, jonglerer med mange pakker.

- Der er godt gang i den. Nu nærmer vi os Black Friday, og så fortsætter det året ud. Der kommer mere end sidste år. Det er der ingen tvivl om. Det mærker vi allerede nu, og det er også meldingerne, vi får fra distributørerne, siger han.

Vil man undgå kø, kan man med fordel hente pakker om formiddagen eller sent på dagen, lyder anbefalingen fra flere af de lokale butikker.

Uddeler Peter Lystrup sorterer pakker. Dem modtager og udleverer man flere og flere af i Dagli'Brugsen i Rask Mølle, hvor der er blevet rykket lidt rundt for at få bedre plads til arbejdsområdet. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce