Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

De første borgeridéer på bordet: - Industrielle Hedensted trænger til grønne rum og popup-legepladser

Christina Rehmeier, til daglig gymnasielærer på Campus Vejle og bosat med sin mand og parrets treårige søn ved Brdr. Michaelsens Torv i en lejlighed, er første borger, der har sendt idéer ind til en bedre og pænere bymidte. Hun efterlyser blandt andet grønne rum på torvet, som hun betegner som bart og industrielt. Foto: Mads Dalegaard
Første forslag fra en af byens borgere handler om at skabe sammenhæng og om at forskønne og koble byen sammen med grønne, lave beplantninger samt om at tænke i alternative løsninger såsom midlertidige aktiviteter.

Hedensted: Efter avisen i sidste uge fortalte om byudviklingsprojektet, som vi har valgt at kalde "Sammen om Hedensted", er en række forslag til forskønnelse af midtbyen landet i indbakken hos redaktionen.

Første idé er kommet fra Christina Rehmeier, der er gymnasielærer på Campus Vejle og bosat ved Brdr. Michaelsens Torv. Her er, hvad hun skrev:

- Bytorvet - Brdr. Michaelsens Torv mangler grønt og kønt. Jeg ved, flere ældre brokker sig over, træerne tager udsigt, men kan vi ikke få træerne udskiftet med buske og blomster i stedet, så det hænger lidt sammen med Trykkeriparken og den nye vej ind til Hedensted, som igen kan føres videre til Haralds Plads og det grønne område bag Minet samt videre til parkeringen ved Sydbank? Skab noget sammenhæng mellem områderne. I øvrigt, hvad med at lave nogle kunstudstillinger eller historiefortællinger rundt i byen. Sæt dem op som en slags skattejagt, for eksempel geocaching. I tunnelen under jernbanen kunne man eventuelt sætte billeder op, der viser, hvordan området har set ud, eller lade nogle graffitimalere udtrykke sig. Emneord eller et tema for Hedensted kunne være grønt og kønt.

Vil man være en del af lokalsamfundet, må man interessere sig for at være med til at løfte det til noget, vi kan være glade for og som skaber liv i byrummet.

Christina Rehmeier

Bart, gråt og industrielt

Hvorfor har du valgt at byde ind med idéer?

- Vil man være en del af lokalsamfundet, må man interessere sig for at være med til at løfte det til noget, vi kan være glade for og som skaber liv i byrummet.

- Det er også en måde at føle sig som en engageret borger og ikke mindst som en del af byen.

Du nævner grønne og kønne områder samt sammenhæng mellem de forskellige områder i byen. Hvilken forskel ville det gøre?

- Det ville være inspirerende og skabe liv og en rød tråd, der kunne samle byen noget mere, også på tværs af jernbanen.

- Når jeg i dag kigger på Brdr. Michaelsens Torv, ser jeg en meget bar og grå plads, der ikke kobler sig til det grønne område ved Trykkeriparken eller til området bag Minet. Der er ingen sammenhæng mellem torv og Trykkeriparken. Det kunne man gøre ved at etablere grønne rum i det samlede byrum.

- Der er derudover stort set intet liv på torvet. Det kan vi gøre bedre blandt andet ved at lave mindre, grønne rum på torvet for at skabe hygge. Så undgår vi det industrielle og kølige udtryk, pladsen har i dag. Løbe- og cykelruter, der går gennem byens områder, ville også være en måde at skabe liv på - det samme ville geocaching.

- Der behøver ikke være nogen fast aktivitet på Brdr. Michaelsens Torv. Man kunne eventuelt opsætte popup-legepladser. Vi mangler offentlige legeplader til vores børn. I Løsning ved plejecentret har de et dejligt legeplads-område. Der tager min mand og jeg ofte hen med vores lille søn som alternativ til Trykkeriparken, som dog også kan noget. Men Løsnings bud er rigtigt godt, og når de kan, burde Hedensted også kunne.

- Byen er nødt til at gøre mere i forhold til at tiltrække flere børnefamilier og generelt løbende nye tilflyttere. Den form for udvikling er gunstig i forhold til også at tiltrække nye virksomheder til vores by.

Ugens øvrige bud

  • Et positivt og aktivt miljø for byens lidt ældre børn og unge i form af en skater- og løbehjulsbane i midtbyen.
Trykkeriparken med dens grønne rum og plads til leg, kan noget, ifølge Christina Rehmeier, der dog mener, at Hedensted mangler offentlige legepladser og henviser til Løsning, som hun mener, har gode lege-forhold. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

70-årige Inger har klædt de kendte og rige på i flere årtier: Folk kører gerne langt for designerens råd

Annonce