Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Den svære to'er

Annonce

De mest populære nytårsfortsætter handler om at ændre adfærd. Lev sundere, stress mindre og dyrk mere motion.

Dyrker man mere motion, falder ens stress-niveau og lever man sundere, stresser man mindre og har mere energi og overskud til at dyrke motion.

Her hvor vi netop er gået ind i årets anden måned, står mange og kigger tilbage på deres nytårsfortsæt. 2020 startede med de bedste intentioner, som nu er faldet til jorden eller i bedste fald hænger i en tynd tråd.

Hvad gik galt?

Adfærdsændring er svært og tager tid. Accepter de tilbagefald der uundgåeligt vil komme, det er en naturlig del af ændringsprocessen. Hurtigt op på hesten igen og få samlet tråden op.

Var det din beslutning?

Var det dig selv, familie, venner eller kolleger der forsøgte at presse dig til en sundere livsstil? Det skal være din beslutning, for først når det er DIN beslutning og dig, der ØNSKER det, er det realistisk at ændre adfærd og gøre en helhjertet indsats.

Var dine mål realistiske?

Se eksempelvis tilbage på tiden før dit nytårsfortsæt. Hvis du havde svært ved at finde tid til motion før nytår, var det så realistisk at opfylde dit mål om motion fire gange ugentlig? Motionen må ikke blive en stressfaktor i dagligdagen, da det er dræbende for din motivation.

Begynder kroppen at gøre ondt?

Glem i første omgang alt om at give skylden på dine sko, dit udstyr eller dig selv, fordi du ikke mener, du er skabt til at dyrke motion. Langt størstedelen af skader skyldes overbelastning.

Din krop er fundamentalt skabt til at bevæge sig. Muskler og led vil helst belastes ens hver dag. Belaster man pludseligt over evne, begynder skaderne at komme. Det gælder om at have tålmodighed og langsomt øge mængden af motion, så kroppen kan følge med.

Hvad nu?

Juster dine mål med god samvittighed og find dig til rette med en mere realistisk plan, der giver stor sandsynlighed for succes. Lidt motion er bedre end ingen motion, og den herlige bivirkning ved motion er, at man gradvist får lyst til mere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce