Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

En anderledes vinterferie: Eksperimenterne flyttede hjem i køkkenet

Workshopholder Amalie udfører et colaeksperiment med mentos og ballon, mens deltagerne følger med via computerne i baggrunden. Foto: Insero Horsens
Manglende mulighed for at mødes skulle ikke stoppe Insero Horsens og tre kommuners ungdomsskoler fra at holde naturvidenskabelige workshop i vinterferien.

Horsens: Vinterferien bød i år ikke på de sædvanlige muligheder for at mødes til arrangementer og workshops, men det satte ikke en stopper for Insero Horsens.

I samarbejde med ungdomsskolerne i Horsens, Hedensted og Vejle kommuner inviterede de børn i 13-18-årsalderen til en virtuel udgave af deres Winter Science Camp.

Fordelt på en række forskellige naturvidenskabelige workshops var 73 deltagere, og de fik blandt andet mulighed for at rode hjemme på køkkenbordet med cola og mentos-forsøg, opløsning af tyggegummi ved hjælp af mørk chokolade og test af pH-værdier ved hjælp af vandet fra kogt rødkål.

- Virtuelle Science Workshops giver de unge muligheden for at udvikle sig indenfor de naturvidenskabelige og teknologiske områder, gennem forsøg og eksperimenter, hvor de skal tænke kreativt og bruge deres opfindsomhed.

- De nye rammer, som alternativ til de fysiske camps, fungerer godt i form af, at de unge stadig kan tilegne sig ny viden og få inspiration til fortsat at dyrke deres interesse for naturvidenskab, fortæller Katrine Læssøe Mikkelsen, som er ansvarlig for uddannelsesaktiviteter i Insero Horsens, i en pressemeddelelse.

Annonce

Anderledes, men interessant

Ud over køkkenkemi i hjemmelaboratorierne var der blandt andet også workshops med programmering, gamedesign og udforskning af kroppens vigtigste organer.

Peter Reinholdt, som til dagligt går på Horsens HF og VUC og som har deltaget på en række science camps tidligere, var denne gang med i køkkenkemi.


Det har selvfølgelig været anderledes at deltage online, men det er interessant fordi man stadig har mulighed for at snakke med både workshopholdere og de andre deltagere.

Peter Reinholdt, deltager i Winter Science Camp


- Det har selvfølgelig været anderledes at deltage online, men det er interessant fordi man stadig har mulighed for at snakke med både workshopholdere og de andre deltagere, siger 17-årige Peter Reinholdt, som til dagligt går på Horsens HF og VUC og som har deltaget på en række science camps tidligere.

Insero Horsens' ambition med Winter Science Camp er at vække de unges interesse for naturvidenskab og teknologi og medvirke til at flere på sigt uddanner sig inden for de naturvidenskabelig fag.

Workshoppen med køkkenkemi måtte klares hjemme i deltagernes egne køkkener, når det ikke var muligt at mødes. Foto: Insero Horsens
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

Carsten Tøjmand klar til at lægge frakken på hylden efter 36 år: Har solgt halvdelen af butikken til næste generation

Hedensted/Juelsminde Avis

Jeg og rigtig mange borgere i Stouby og omegn ser frem til, at Fakkegrav-området igen bliver et dejligt og attraktivt sted

Annonce