Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Endelig: Livte har sukket efter mere sortering i årevis

Livte Emiliah Sommer har haft sit eget personlige sorteringssystem i skuret, men hun glæder sig over, at det med den nye ordning nu bliver et mere enkelt foretagende at få sit affald til genbrug. Foto: Mads Dalegaard
49-årige Livte Emiliah Sommer glæder sig over, at det med den nye affaldsordning bliver meget nemmere at sortere sit skrald. Den højere pris er værd at betale for et bedre miljø, mener hun.

Aale: En ny affaldsordning er netop trådt i kraft i Hedensted Kommune, og langt de fleste husstande har modtaget to spritnye skraldespande med opdelte rum til blandt andet pap, papir, plastik, dåser og madaffald.

For gennemsnitsfamilien betyder det en øget pris på ca. 1000 kr. om året for at komme af med sit skrald, og det har flere borgere ytret deres utilfredshed omkring.

49-årige Livte Emiliah Sommer fra Aale er dog ikke en af dem.

Annonce

Selvom hun som enlig og ivrig affalds-sorterer er en af de borgere, der prismæssigt har haft fordel af den gamle affaldsordning, hvor man betalte i forhold til vægt, så er hun glad for, at Hedensted Kommune nu er kommet med på sorterings-bølgen.

- Det er selvfølgelig træls med den ekstra udgift, men har vi råd til at lade være? Jeg tænker, det er en lille pris at betale for et bedre miljø i den anden ende, siger hun.

Større opmærksomhed

Selv begyndte Livte Emiliah Sommer at få en ekstra opmærksomhed på miljøet for tre år siden, efter hun begyndte at køre elcykel i stedet for bil.

- Da fik jeg for alvor øje på alt det skrald, mennesker smider i naturen, og jeg begyndte at tage poser med og samle op, når jeg var ude at cykle. Det er trist, at vi ikke gør noget mere for at bevare naturen, mener Livte Emiliah Sommer.

Hun havde inden den nye affaldsordning trådte i kraft et system i sit skur med forskellige sække til forskellige fraktioner, som så ind i mellem blev kørt på genbrugsstationen.

- Men jeg har længe håbet på, at vi ville få en ordning som i Vejle og Horsens, hvor det blev enklere at sortere, og hvor man slap for de hjemmelavede løsninger. Det har vi nu, og jeg tror helt sikkert, at jeg kommer til at sortere mere end før, siger Livte Emiliah Sommer.


Det hele er organiseret for os, og alle kan være med. Man skal bare ramme den rigtige bøtte.

Livte Emiliah Sommer


Hun håber, at den øgede sortering i hjemmet samtidig kan være med til at øge folks bevidsthed på miljøet.

- Når man bliver mere vant til at sortere, tror jeg, at man helt naturligt får en større opmærksomhed på, hvad man ellers kan gøre for miljøet. Der er brug for, at vi alle bidrager til en grøn omstilling, og affald er en væsentlig del af det, siger hun.


Mange andre kommuner har kørt med sortering i årevis, og jeg har ofte tænkt over, om vi da ikke snart fik en lignende ordning her.

Livte Emiliah Sommer
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

Replik: Det er en myte, som politiske modstandere vil pådutte Nye Borgerlige, at vi ønsker at fjerne ydelserne fra de ældre

Annonce