Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Erhvervskonsulent: Butikker bruger nedlukningen kreativ

Heidi Baltzer Schmidt er butiks-konsulent i Hedensted Kommune. Foto: Mads Dalegaard
December var en god måned for de lokale butikker, men så ramte nedlukningen. Konsekvenserne kendes ikke endnu, men butikkerne bruger tiden kreativt, fortæller erhvervskonsulent
Annonce

Hedensted: De lokale butikker har været gennem noget af en rutsjetur de seneste måneder.

Først kom nedlukningen tilbage i marts, hvor butikkernes omsætning faldt drastisk, selvom de stadigvæk kunne holde åbnet.

I løbet af sommer og efteråret har omsætningen igen været på rette vej, som man kan se på det butiksbarometer, som Hedensted Avis har kørt siden marts. Barometeret viser, hvordan butikkernes omsætning har udviklet sig i forhold til samme måned sidste år.

De sidste tre måneder af 2020 viste gode takter, således var indekstallet for december 119, men nedlukningen her i januar og begyndelsen af februar rammer igen hårdt. Nogle butikker har helt lukket for at kunne få hjælp fra hjælpepakkerne, mens andre fortsætter med webshops og onlinesalg, fortæller erhvervskonsulent fra Hedensted Erhverv Heidi Baltzer Schimidt.

- Der er ingen butikker, der synes, det her er sjovt, men de fleste bruger tiden kreativt. Nogle får gang i den webshop eller salg via sociale medier, de har haft i tankerne længe, eller får optimeret en eksisterende, forklarer Heidi Baltzer Schmidt.

Annonce

Gode webshops

Hun mener godt, at de lokale butikker kan konkurrere med de store nationale og internationale webshops.

- Mange har en anden service i forhold til at kunne levere hurtigt, og i forhold til, at man, når restriktionerne tillader det, kan komme ned i butikken, siger erhvervskonsulenten, der samtidigt opfordrer borgerne til at bruge de lokale handlemuligheder, der stadigvæk findes.

- Hvis vi alle sammen bruger de store, udenlandske webshops, så er det jo økonomi og arbejdspladser, vi sender ud af landet og vores lokalområder, siger Heidi Baltzer Schmidt, der håber, at detailbutikkerne snart får lov til at åbne fysisk.


Vores lokale butikker kan godt hamle op med de store webshops, når det gælder service.

Heidi Baltzer Schmidt


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce