Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Et år med corona har givet kreative ideer: Bager vil invitere til børnefødselsdage og byde mødregruppen på kaffe og kage

Selvom et år med corona har krævet ekstra omstillingsparathed, så er indehaver af Den Lille Bager i Løsning, Vivi Due Christensen, taknemmelig for, at forretningen har klaret sig godt i denne pandemitid. Foto: Mads Dalegaard
Den Lille Bager i Løsning har startet en webshop, gjort klar til en ny café og haft stigende omsætning efter et år med corona. Folk har gjort noget ekstra ud af hjemmehyggen, fortæller indehaveren.

Løsning: - Det seneste år med corona har været udfordrende, uforudsigeligt og følelsesladet, siger indehaver af Den Lille Bager, Vivi Due Christensen, der for et år siden oplevede, hvordan festkagerne blev aflyst på stribe og frygten for at skulle fyre nogen kom snigende.

- Jeg var også bekymret for, at nogle af os skulle blive syge. Med 22 ansatte er vi en relativt lille forretning, så vi ville gå helt i stykker, hvis der opstod sygdom, siger 55-årige Vivi Due Christensen.

Den indre uro fik dog ikke lov til at fylde det hele for Vivi og hendes mand Lars Due Christensen, der sammen ejer og driver bagerbutikken. I stedet skulle der handlekraft til, og i løbet af få dage i marts sidste år fik de designet afstands-cirkler på gulvet i forretningen. Sprit, handsker, mundbind og visir blev købt hjem i stor stil, og bagerforretningen var dermed hurtigt klar til en hverdag med restriktioner.

Annonce

Jagter ideerne

Men Vivi og Lars Due Christensen ville mere. De jagter tingene, som hun udtrykker det. Coronasituationen har nemlig sat gang i kreativiteten hos de to indehavere af Den Lille Bager, der blandt andet har startet flere takeaway-venlige tiltag og indrettet et caféområde, som de håber på at kunne åbne snart.

- Til at begynde med kørte Lars ud med brød og kager og tog betaling via Mobilepay, og ved juletid startede vi webshoppen. Vi skulle lige vurdere, om det passede til en bager, men konklusionen er, at webshoppen bestemt er kommet for at blive, siger Vivi Due Christensen.

Hun understreger dog, at webshoppen aldrig kan erstatte kundekontakten og den personlige snak om eksempelvis bryllupskagen.

Annonce

Børnefødselsdage og mødregrupper

Den personlige betjening får samtidig endnu mere fokus, når bagerparret på et tidspunkt kan fjerne plastikomslaget fra møblerne og lade kunderne sætte sig til rette i Den lille Café.

Udover de klassiske cafégæster har Vivi Due Christensen ambitioner om, at børnefamilier skal holde klassefødselsdagen her, og at mødregruppen skal komme forbi til kaffe og kage på en hverdagsformiddag.

- Jeg har selv syv børn, så jeg har prøvet diverse børnefødselsdage og -arrangementer og vil gerne bidrage med et nyt alternativ, siger Vivi Due Christensen.

Under coronapandemien er Den Lille Bagers salg af kager steget, mens kunderne har købt mindre brød, end de plejer. Her er er indehaver Lars Due Christensen ved at forberede kardemommesnurrer. Foto: Mads Dalegaard
Annonce

Salater hos bageren

Blandt de tiltag, der er indført i løbet af det seneste år, vil Vivi Due Christensen også gerne fremhæve deres "gør det-selv-kit" med dej til blandt andet romkugler og hindbærsnitter, man selv kan eksperimentere med derhjemme samt deres antiinflammatoriske salat-bowls.

- Vores bowls hører jo sådan set ikke hjemme i en bager, men antiinflammatorisk kost er noget, der ligger mig på sinde, samtidig med at jeg jo er så glad for kage, siger Vivi Due Christensen med et smil.

Hun kan også berette om stor opbakning til alle dele af forretningen under hele coronaperioden og om en omsætning, der er steget.


Der var en lang kø af mennesker med en meters afstand hele vejen rundt om forretningen. Det var den mest overvældende salgsdag i 2020, og jeg måtte lige ind og hente kameraet.

Vivi Due Christensen, indehaver af Den Lille Bager i Løsning


I april kan Den Lille Bager fejre 15-års fødselsdag, og Vivi Due Christensen håber, at de kan stable en mindre corona-venlig fejring på benene. Foto: Mads Dalegaard
Annonce

Kø hele vejen rundt

- Vi har i den grad oplevet, at folk har efterspurgt noget, der kunne bidrage til mere hygge derhjemme. Der er kage og andre lækkerier jo oplagt, og folk har virkelig købt ekstra, siger Vivi Due Christensen, der blandt andet havde et særligt godt salg på Mors-dag sidste år.

- Der var en lang kø af mennesker med en meters afstand hele vejen rundt om forretningen. Det var den mest overvældende salgsdag i 2020, og jeg måtte lige ind og hente kameraet, siger Vivi Due Christensen og tilføjer:

- Tak Løsning, I har været gode.

Indehaver af Den Lille Bager, Vivi Due Christensen, vil gerne takke kunderne for at støtte op om forretningen og for at være gode til at holde afstand og spritte af. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

Petanqueklub frustreret efter gentagne tilfælde af hærværk: Det er os selv, der skal bruge flere tusinde kroner

Annonce