Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Et tilfældigt besøg på Bogforum gav Anne-Marie mod på at udgive digte

Anne-Marie Hüttel udgiver til september digtsamling "Mælkebøtten". Som en mælkebøttes frø håber hun, at digtene kan blive spredt ud i verden. Foto: Elisabet D. Hyttel
Digtsamlingen "Mælkebøtten" er den foreløbige kulmination på Anne-Marie Hüttels mange år som digter.
Annonce

Hedensted: 66-årige Anne-Marie Hüttel fra Hedensted venter med spænding i disse uger. Senest 11. september får hun nemlig sin egen digtsamling "Mælkebøtten" i hånden som en fysisk bog.

Bogen er den foreløbige kulmination på en proces, der begyndte tilbage i 2003. På det tidspunkt var Anne-Marie Hüttel blevet skilt, og hun begyndte derfor at skrive små digte ofte med udgangspunkt i sine egne oplevelser. Nogle af dem lagde hun på nettet, og det har hun gjort løbende siden som et hobbyprojekt ved siden af sit arbejde på Envases i Løsning og sine andre fritidsinteresser.

Annonce

Idé på Bogforum

At digtene skulle ende som en bog udgivet af Forlaget Mellemgaard er ren tilfældighed.

- Sidste år skulle jeg for første gang på Bogforum sammen med Hedensted Bibliotek. Det var helt fantastisk, og jeg følte mig virkelig hjemme i bøgernes verden, fortæller Anne-Marie Hüttel.

Hun kom til at tale med en medarbejder, der foreslog, at hun skulle finde et forlag på messen, der kunne udgive hendes digte.

- Det havde jeg slet ikke tænkt på, da jeg tog til Bogforum, men så stødte jeg på Forlaget Mellemgaard, der tilbød en snak med deres lyrikredaktør, forklarer Anne-Marie Hüttel.

De aftalte, at hun skulle sende nogle digte til ham, så han kunne vurdere, om de ville udgive dem.

- Jeg kan huske, at jeg sendte digtene en søndag og tænkte, at der nok ville gå lang tid, inden jeg hørte noget, men allerede tirsdag vendte forlaget tilbage og sagde, at de gerne ville udgive digtene, fortæller Anne-Marie Hüttel med begejstring i stemmen.


Jeg er meget ydmyg og taknemmelig over, at jeg har fået lov til bare at gå hen til et forlag, der gerne vil udgive mine digte.

Anne-Marie Hüttel


Annonce

Som en mælkebøtte

Der er blevet plads til omkring 60 digte i bogen, som handler om livet som senior og single og hverdagen. Titlen "Mælkebøtten" er Anne-Marie Hüttels egen.

- Jeg holder meget af den blomst. Den er sej og kan ikke bare hugges om, så jeg føler mig nok selv lidt som en mælkebøtte, der sender frø i form af digte ud i universet, siger digteren.

Anne-Marie Hüttel har selv betalt for at få digtene udgivet, men det har hun været villig til.

- Jeg er ikke den, der tager ud og rejser meget, så det har jeg valgt at bruge penge på.

Digte fra "Mælkebøtten" af Anne-Marie Hüttel

Kontoudtog

Saldoen

på livets konto

til revision

livets tilgodehavende

reduceres dag for dag

årsregnskabet

viser balance – eller mangel på samme

mellem minus og plus

i livets mange valg

…………………………………………….

En ung blond pige rejser gennem årtier

på stenede veje

– kysser frøer

mærker livets mangfoldigheder

det lyse sind er hendes styrke

samt troen, håbet og kærligheden

En ældre askeblond kvinde

– før et hamskifte

og kommende sidste salgsdag

taknemmelighed i hjertet og det lyse sind intakt.

Coronakrisen har forsinket bogudgivelse nogle måneder, men den skulle være klar til 11. september, hvor forfatteren vil være at finde i Hedensted Boghandel for at signere og tale om bogen.

- Jeg tror først, jeg kan svare på, hvordan jeg har det med bogen, når jeg får den fysisk i hånden. Det svarer måske lidt til at vente på et barn, så jeg kommer nok til at knibe en tåre, når jeg står med den fysiske udgave i hånden, siger Anne-Marie Hüttel.

Anne-Marie Hüttel har skrevet digt i 18 år og nu udkommer nogle af dem i bogform. Foto: Elisabet D. Hyttel
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce