Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Eventyrligt kort er kommet op ved Stouby: Det skal få trafikanter til at tage på udflugt

Elias Nielsen har fået sit bud på et anderledes turistkort op ved indkørslen til Stouby. På kortet er lokale seværdigheder fremhævet, og rundt omkring er der givet plads til forskellige mennesker og dyr. Foto: Emil Fibiger
Kunstneren Elias Nielsen har malet et detaljeret og finurligt oversigtskort over Stouby-egnen.
Annonce

Stouby: Ved den vestlige indkørsel til Stouby har trafikanter fra Vejle-siden fået nyt at se på.

De passerer nu et skilt med et eventyrligt og tegneserieagtigt oversigtskort over området, som de er ankommet til.

På kortet finder man alle de lokale attraktioner lige fra Træskohage Fyr til Rosenvold Camping samt forskellige forstørrede personer og huse.

Kunstneren bag er Elias Nielsen. Han har selv fået ideen til at vise sit lokalområde frem på en anderledes og kunstnerisk måde.

- Der er mange småbyer og større byer med meget fine slagord på reklameskilte. De ligner tit hinanden, og de kan godt være lidt kedelige. Tiden har lært mig, at man skal vise, hvad man kan byde på, i stedet for kun at sige det. Så det har jeg forsøgt mig med her, siger han.

Annonce

Ikke et vandrerkort

Kunstneren har boet i Stouby i 22 år, så han har haft et godt grundlag for at male husene og landskabet. Han har dog også studeret på billeder, Google Maps og under adskillige køreture.

- Jeg har valgt at gøre det lidt i stil med de gamle egyptere. Det vigtige har jeg gjort stort, og det, der ikke er så vigtigt, har jeg gjort småt. Så det er absolut ikke et vandrerkort. Det er først og fremmest en fortælling, siger Elias Nielsen.

Hans maleri er blevet trykt på en metalplade. Den blev hængt op fredag formiddag og fejret i vejsiden, hvor lokalrådsformand Ole Lyse havde kørt turistvognen Salatfadet ud, så de fremmødte kunne være sammen i tørvejr.

- Det er et rigtig flot kort. Det kan få folk på vej Juelsminde til at standse op og sige: ”Hov, Stouby har virkelig noget spændende”. Måske bliver de så en dag eller to, siger Ole Lyse.

Elias Nielsen og hustruen Merete er med på kortet, som det er håbet, at mange turister vil gå på opdagelse i. Foto: Emil Fibiger 
Annonce

Del af turistpakke

Lokalrådet har delvist finansieret maleriet med midler, som Erhvervsministeriet har givet til projektet ”Landsbyen som centrum for turisme”.

Støttebeløbet på 150.000 kroner er også blevet anvendt til dronefilm, foldere og et nyt logo.

Maleriet fås som plakat og kan købes i Galleri Merete og Elias, som Elias og hustruen Merete Nielsen har sammen.


Det vigtige har jeg gjort stort, og det, der ikke er så vigtigt, har jeg gjort småt.

Elias Nielsen, kunstner
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce