Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Først når vi forstår, hvor vi kommer fra, kan vi tage kvalificeret beslutning om, hvor vi vil hen

Simon Bendfeldt. Pressefoto

Læserbrev: Kunsthåndværk, museer, mindesmærker, bygninger, vores danske sang- og salmeskat er alle med til at skabe bevidsthed om identitet og tilhørsforhold.

I Kristendemokraternes nationale 2030-plan, hvor vi har store ambitioner på Danmarks vegne, vil vi styrke kunst, kultur og dannelse. KD's ambition skal også forplante sig til Hedensted Kommune i form af en yderligere udbredelse til både besøgende og borgere i alle aldre.

Kunst og historie er som et spejl, der sættes op foran os og siger noget om, hvem vi er, og hvor vi kommer fra.

Annonce

Når jeg går en tur på havnen i Juelsminde og rører ved ankeret fra Fregatten Jylland, der var ejet af Palsgaard i en årrække og lå for anker i bugten, skaber det en historisk bevidsthed hos mig. I 1864 deltog fregatten i slaget ved Helgoland. Kender vi ikke noget til vores historie, har vi heller ikke noget afsæt for at beslutte os for, hvor vi vil hen.

I den anden ende af kommunen har vi bl.a. dele af Hærvejen, Gudenåens udspring og Uldum Mølle, som giver en bevidsthed om, at vores kommune har været gennemfartsvej for inden- og udenlandske handlende i århundreder.

Når jeg er i Sindbjerg Kirke med mange hundrede år gamle kalkmalerier og oplever min hustrus navn på tavlen over præster tilbage til reformationen, mærker jeg historiens vingesus.

Hedensted Kommune rummer store mængder lokalhistorie, der siger os noget om, hvor vi kommer fra. Vi skal både i skolerne og i andre sammenhænge blive endnu skarpere på vores identitet og tilhørsforhold. Igennem det kan vi tage gode beslutninger om, hvilken retning vores kommune skal udvikle sig i.

Kultur, kunst og dannelse er ikke bare noget gammelt. Det bliver til hver eneste dag igennem vores mange aktiviteter. Det, vi gør i dag, skal fremtidige generationer bygge videre på.

Vi er som mennesker både historiefrembragte og historiefrembringende. Denne dobbelthed skal vi være klar over og tænke med i de beslutninger, vi træffer.


Vi har brug for at styrke vores historiske bevidsthed, kulturelle dannelse og opleve mere kunst i vores hverdag.

Simon Bendfeldt


Vi har brug for at styrke vores historiske bevidsthed, kulturelle dannelse og opleve mere kunst i vores hverdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

Replik: Det er en myte, som politiske modstandere vil pådutte Nye Borgerlige, at vi ønsker at fjerne ydelserne fra de ældre

Annonce