Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Far til tre er ny præst i Ølsted Kirke: Jens fik nok af storbylivet i København

Jens Braüner Hansen er fra 15. januar ny præst i Ølsted Kirke og vil være en præst, som folk kender og kan komme til. Foto: Henrik Dolmer
32-årige Jens Braüner Hansen tiltræder 15. januar som ny sognepræst i Ølsted. Han kendte ikke noget til området i forvejen, men livet omkring kirken og et godt lokalt fællesskab tiltalte ham.

Ølsted: - Vi vil gerne være synlige i lokalsamfundet. Jeg vil gerne være sådan en præst, som folk kender og gerne vil komme til. Jeg vil være med til at skabe en åben kirke, hvor alle kan føle sig hjemme, uanset ståsted. For jeg synes, at det er vigtigt, at møde folk der, hvor de er. Og med tre små børn kommer vi vist helt naturligt i kontakt med mange.


Jens Braüner Hansen

Er fra 15. januar ny præst ved Ølsted Kirke.

Er 32 år, fra Sønderjylland, gift med Liv og far til tre små børn.

Har læst teologi på både Københavns Universitet og Dansk Bibelinstitut, inden han tog folkekirkens praktiske uddannelse på pastoralseminariet.

Har i årene i København været frivillig i Apostelkirken på Vesterbro.

Sådan lyder det fra 32-årige Jens Braüner Hansen, der fra 15. januar er ny præst i Ølsted Kirke. Det er hans første job efter uddannelsen til præst. At valget faldt på Ølsted skyldes ikke en gammel drøm om at rykke til egnen, fortæller den kommende præst, der er opvokset i sønderjyske Ballum mellem Tønder og Ribe. Men derimod et godt førstehåndsindtryk og et stærkt ønske om at skifte by ud med land. Uddannelsen til præst har han taget i København.

Annonce

- Vi var nået til et punkt, hvor vi havde fået nok af storbylivet. Vi trængte til at få noget luft under vingerne. Jeg kendte ikke noget til Ølsted forvejen, men jeg har fået et godt indtryk af stedet og kirkens rolle i lokalsamfundet. En sund rolle. Der virker også til at være et godt lokalt fællesskab. Det var derfor, at jeg søgte jobbet, siger Jens Braüner Hansen, der blev uddannet for et år siden.

Frivillig på Vesterbro

Jobbet i Ølsted Kirke er Jens Braüner Hansens første rigtige embede som præst, men han har allerede forinden gjort sig erfaringer med, hvad det vil sige at arbejde som præst.

Jens Braüner Hansen har sammen med sin familie rykket teltpælene op i København til fordel for Ølsted, som han faldt for ved første blik. Foto: Henrik Dolmer

- Mens vi har boet i København, har jeg været frivillig i Apostelkirken på Vesterbro. Jeg har blandt andet prøvet at prædike i kirken, været med til at lave suppekøkken og undervisning. Jeg tror, at det er sådan noget, som kan få flere til at interessere sig for og deltage i livet i og omkring kirken, siger Ølsteds kommende præst.

Mens vi har boet i København, har jeg været frivillig i Apostelkirken på Vesterbro. Jeg har blandt andet prøvet at prædike i kirken, været med til at lave suppekøkken og undervisning. Jeg tror, at det er sådan noget, som kan få flere til at interessere sig for og deltage i livet i og omkring kirken.

Jens Braüner Hansen, ny præst i Ølsted

Det er et spor, som Jens Braüner Hansen har tænkt sig at fortsætte ad i Ølsted. Ligesom sin forgænger i embedet gennem 10 år, Marianne Nielsen, har han også tænkt sig at have fokus på børn og unge.

- Det vil jeg bestemt fortsætte med. Men jeg vil også gerne lave aktiviteter, der favner hele sognet. Unge som gamle, lover han og fortsætter:

- Jeg havde ingen betænkeligheder ved at flytte fra storbyen og på landet i stedet. Jeg er ikke typen, der går og bekymrer mig, om vi mon falder til. Det bruger jeg ikke meget tid på. Jeg glæder mig i stedet til sammen med min familie at blive en del af det lokale liv, siger han.

Annonce

Inspiration fra svigerfar

Det var ren og skær interesse, der fik Jens Braüner Hansen i gang med at læse teologi. Det var ikke hans egentlige plan at skulle arbejde som præst.

- Men så fik jeg en svigerfar, der er præst i folkekirken. Jeg syntes, at hans arbejde lød spændende. Det spejlede jeg mig i og fandt ud af, at jeg godt kunne se mig selv arbejde som præst. Derudover har jeg også undervist minikonfirmander, siger han.

Men så fik jeg en svigerfar, der er præst i folkekirken. Jeg syntes, at hans arbejde lød spændende. Det spejlede jeg mig i og fandt ud, at jeg godt kunne se mig selv arbejde som præst.

Jens Braüner Hansen, ny præst i Ølsted

Jens Braüner Hansen mener, at Biblens ord er lige så aktuelle og relevante i dag, som da den i sin tid blev skrevet, og at nutidens mennesker bestemt også kan bruge dem til noget.

- Biblen kan også bruges til at fortælle, at der er håb. Også i svære tider. At der er noget større, som venter på den anden side. Men det betyder ikke, at jeg på nogen måde er ligeglad med smittetal, vacciner og virus, understreger han.

Det næstekærlige budskab og emner, som har forbindelse til sognebørnenes hverdag, vil Jens Braüner Hansen prioritere at fylde kirkerummet med.

- Mine prædikener skal have indhold. Det skal ikke bare være ord, som skal fylde, der kommer ud af min mund, fastslår Jens Braüner Hansen, der sammen med sin familie netop er rykket ind i præsteboligen på Lysagervej.

Hustruen Liv er uddannet sygeplejerske, og kunne nemt finde et job ret hurtigt, men familien har valgt, at hun her i starten af deres nye tilværelse i Ølsted passer hus og børn med tilskud fra Hedensted Kommune, så alle tre børn får en mulighed for at falde godt til det nye sted.

Annonce
Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Bil raseret på pendlerplads: Smadrede ruder og bagklap på vid gab

Annonce
Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

To mænd kom til skade under harmonikasammenstødmotorvejen

Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

Smittetallene stiger igen markant og især hos skoler: - Vi venter hvert minut på at få flere selvtests

Hedensted/Juelsminde Avis

Blind med et brag: Foredrag med Simon Bendfeldt

Hedensted/Juelsminde Avis

Fællessang i Løsning

Hedensted/Juelsminde Avis

FællessangKastaniehøj

Hedensted/Juelsminde Avis

VB-trøje skiftet ud med en HIF-trøjeborgmesterkontoret

Hedensted/Juelsminde Avis

Morten går til oldboys-gaming: - Computerspil er ikke kun for unge, men en chance for at møde folk fra nabolaget

Hedensted/Juelsminde Avis

Broudskiftning på havnen er kommet fra land efter forsinkelse: Tømmeret hang fast i Suezkanalen

Hedensted/Juelsminde Avis

Kommune udvider åbningstider markant i flere kviktestcentre

Hedensted/Juelsminde Avis

Prisfest for foreningsliv udvides med kultur: Nu kan du indstille dine kandidater

Hedensted/Juelsminde Avis

Det var mistanken om en mus, som forårsagede lukning: Nu har Superbrugsen åbent igen

Hedensted/Juelsminde Avis

Tredobbelt brand i weekenden: Både container, skorsten og hjemmebygget sauna stod for skud

Hedensted/Juelsminde Avis

Superbrugsen lukker på grund af mistanke om skadedyr: Det er ikke første gang, det er sket

Hedensted/Juelsminde Avis

Kom til udstilling i Belle Art Gallery

Hedensted/Juelsminde Avis

Splinterny tunnel har været klar i halvandet år, nu bliver den endelig åbnet

Hedensted/Juelsminde Avis

Miljøvagten måtte tilkaldes: Polsk lastbilchauffør kørte i grøften på motorvejen

Hedensted/Juelsminde Avis

50 nye lejligheder revet væk længe inden indflytning: Kunne vi finde mere jord, havde vi bygget det dobbelte

Hedensted/Juelsminde Avis

Corona blandt skraldemænd forsinker tømning af spande

Hedensted/Juelsminde Avis

Brugsuddeler er kommet til Juelsminde med et trekløver fra Stensballe: - De var klar lige med det samme

Hedensted/Juelsminde Avis

Green Team Hedensted har været på årets første skraldetur

Hedensted/Juelsminde Avis

Tre apoteker åbner for corona-vaccination: Her kan du lade dig vaccinere helt uden tidsbestilling

Hedensted/Juelsminde Avis

Smittetallene flader ud, men ligger fortsat højt: 14 sogne stadig helt i rødt

Annonce