Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Farmakonom takker af efter 47 år: Gennem årene har hun både produceret creme, udleveret medicin og budt på kaffe

64-årige Marianne Brinch-Thomsen (t.h.) går på efterløn denne måned efter 47 års ansættelse ved apoteket i Hornsyld. Hendes kollega Bodil Rasmussen på 72 år (t.v.) bliver et stykke tid endnu og skal blandt andet sørge for at lære nye medarbejdere op. Foto: Mads Dalegaard
Når farmakonom Marianne Brinch-Thomsen går på pension efter 47 års tjeneste på apoteket i Hornsyld, kan hun se tilbage på en branche, der har forandret sig, og en lokal forankret kundegruppe, som hun har fulgt i årtier.

Hornsyld: 47 år på Hornsyld Apotek, sidenhen Hornsyld Apoteksudsalg, er det blevet til for 64-årige Marianne Brinch-Thomsen, der nu går på efterløn.

At hun skulle ende med at blive farmakonom i apoteksbranchen lå ikke lige i kortene, da hun som 16-årig drømte om at blive litograf og arbejde med stentryk. Men det var ikke et fag for piger, fik hun at vide. Så ville hun være piccoline på et skib, men da det heller ikke kunne komme i stand, startede hun som elev på Hornsyld Apotek i 1973, og hun har lige siden haft sin gang på Apotekerbakken 23 i Hornsyld.

- Jeg kommer til at savne både arbejdet, kollegaerne og kunderne, siger Marianne Brinch-Thomsen på sin sidste arbejdsdag, hvor hun for en stund har taget plads i apoteksudsalgets baglokale.


Indimellem kommer der en kunde og takker for en bestemt anbefaling. Det er sådan noget, der hører det lokale til, fordi jeg jo har fulgt nogle af kunderne i årtier. Det er endda hændt, at jeg har budt en kunde, der var ked af det, på en kop kaffe, mens jeg fandt varerne eller medicinen frem.

Marianne Brinch-Thomsen, farmakonom, Hornsyld Apoteksudsalg


Annonce

Produktion af solcreme

Hvad arbejdet angår, er der sket en del forandringer på matriklen gennem årene, som Marianne Brinch-Thomsen nu ser tilbage på.

I 1970'erne og 1980'erne var der cirka 30-40 medarbejdere tilsammen på selve apoteket og den dertilhørende fabriksbygning, der blandt andet var tilegent produktion af medicin og cremer.

- I dag fungerer alt det fra centralt hold. Men når jeg i dag sælger en creme, kan jeg jo mærke og vurdere, hvordan forholdet mellem olie og vand skal være, alt efter hvad cremen skal bruges til. Jeg har jo tidligere stået og blandet det og sørget for, at det ikke skulle skille. Det er lidt ligesom at lave sovs, siger Marianne Brinch-Thomsen.

Eksempelvis kunne hun dengang, sammen med kollegaerne, producere 30 til 40 kilo solcreme på en god sommer.

I begyndelsen af Marianne Brinch-Thomsens karriere handlede det mest om at producere produkter, mens hendes opgave til sidst primært har været at vejlede kunderne om produkterne. Foto: Mads Dalegaard
Annonce

Vi er her stadig

De nyeste forandring på Apotekerbakken 23 fandt sted i 2015, da apoteket blev omdannet til apoteksudsalg.

- Selvom man her i Hornsyld skal bestille sin receptmedicin til afhentning, enten klokken 12 eller 15 og ikke bare kan komme ind fra gaden og hente det, så er vi her stadig, og vores vigtigste opgave er at vejlede og hjælpe, siger Marianne Brinch-Thomsen, der efter 47 år lige skal vænne sig til, at hun fremover ikke skal omtale sig selv som en del af apotekets medarbejderstab.

Hornsyld Apoteksudsalg

  • Apoteket på Apotekerbakken 23 blev indviet tilbage  i 1861.
  • Hornsyld Apotek blev i 2015 omdannet til apoteksudsalg og blev dermed en del af en større enhed sammen med Hedensted Apotek og Juelsminde Apoteksfilial. Tilsammen har de tre steder cirka 15 medarbejdere.
  • Omdannelsen til apoteksudsalg betyder, at man skal have bestilt sin receptpligtige medicin på forhånd, hvortil der er to daglige afhentningstidspunkter. Håndkøbsmedicin og andre produkter kan købes i hele åbningstiden.
Privat bor Marianne Brinch-Thomsen i Horsens sammen med sin mand, men hun har nydt at være en del af lokallivet i Hornsyld via sit arbejde gennem alle årene. Foto: Mads Dalegaard
Annonce

Tak, ros og kaffe

I forhold til kunderne, som Marianne Brinch-Thomsen også kommer til at savne, fortæller hun, at Hornsyld Apoteksudsalg er et apotek med en solid skare af trofaste kunder.

- Indimellem kommer der en kunde og takker for en bestemt anbefaling. Det er sådan noget, der hører det lokale til, fordi jeg jo har fulgt nogle af kunderne i årtier. Det er endda hændt, at jeg har budt en kunde, der var ked af det, på en kop kaffe, mens jeg fandt varerne eller medicinen frem, siger Marianne Brinch-Thomsen.

Men selvom hun kommer til at savne både kunder og kollegaer, ser Marianne Brinch-Thomsen også frem til at gå på efterløn og blandt andet få tid til at renovere sit fritidshus.

Det er ikke kun kunderne, der gerne vil takke Marianne Brinch-Thomsen. Jørgen Schwartz (t.h.), der arbejder som bud og kører med medicin, kom forbi Hornsyld Apoteksudsalg med blomster til Marianne Brinch-Thomsen på hendes sidste arbejsdag. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

Gratis cykler til 10-årige gymnastikdrenge blev startskuddet: Nu giver Mathias liv til hundredevis af skrotcykler

Annonce