Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Find dinosaurus-spor i skoven med mobilen i lommen og et par høretelefoner i ørerne: Teater Jævn har udgivet gratis lydteater for børn til skovturen

Teater Jævns familieforestilling "Alt er en dinosaurus", der turnerede rundt i Hedensted Kommune i sommeren 2021, er blevet bearbejdet til digitalt lydteater via en podcast. På billedet ses skuespillerne Sofie Ancher Vea og Steffen Nielsen. Arkivfoto: Lucas Illanes
Egnsteatret Teater Jævn har omdannet familieforestillingen ”Alt er en dinosaurus” fra fysisk til digitalt teater via en podcast. Tag ungerne med ud i skoven, og får en på opleveren, lyder opfordringen.

Hedensted Kommune: Da egnsteatret Teater Jævn spillede familieforestillingen ”Alt er en dinosaurus” rundt omkring i Hedensted Kommune i efteråret 2021, var planerne om at bearbejde og indspille forestillingen i lydformat allerede sat i værk. Med støtte fra Slots- og Kulturstyrelsens genstartspulje for digitale initiativer havde teatret nemlig fået støtte til omdannelsen af deres nyeste forestilling fra fysisk til digitalt teater, og arbejdet var derfor allerede i gang under produktionen af forestillingen.

Siden har Teater Jævns egen producent og lyddesigner Morten Mosgaard klippet og klistret i teksten, optaget lydeffekter og testet stykket, så det er klar til udgivelse.

Et længe næret ønske

- Vi har længe haft et ønske om arbejde med digitale formater i teatret. Ikke mindst for at give de forestillinger vi laver et efterliv, når de fysiske forestillinger er færdige med at spille, fortæller Morten Mosgaard og fortsætter:

- I teaterverdenen er vi vant til at skabe teaterforestillinger, der spiller i kortere perioder, og så forsvinder igen medmindre de skal på turné. Det er den ”tradition” vi prøver at bryde med lydteatret, hvor vi tager en forestilling, vi skal spille fysisk, og skriver den om til noget, der kan fungere i et digitalt univers efterfølgende.

Annonce

Teater i podcastformat

Lydteaterforestillingen udgives af Teater Jævn som en podcast og kan derfor findes der, hvor folk normalt finder deres podcasts.

- Det har været vigtigt for os, at forestillingen bliver let tilgængelig for alle. Derfor har vi også valgt at bruge et velkendt digitalt format, som folk er fortrolige med, frem for at udvikle vores egen app, forklarer Morten Mosgaard.

Med forestillingen downloadet i podcast app’en, eller afspillet fra teatrets podcast-hjemmeside, kan forældre lade deres børn opleve forestillingen lige præcist dér, hvor de er - med telefonen i lommen og et par høretelefoner i ørerne.

Annonce

Børnene skal lege med

Børnene skal også lege med – og helst i naturen.

- Et væsentligt element i ”Alt er en dinosaurus” er interaktiviteten, hvor børnene inviteres med ind i fortællingen, og selv skal være med til at finde spor efter en dinosaurus i de omgivelser, de befinder sig i. Vi opfordrer helt klart forældrene til at tage børnene med ud i naturen og opleve værket dér. Både den originale fysiske forestilling og lydteaterudgaven er skabt til at blive spillet og oplevet i skoven, og det er et vigtigt element, at børnene kan finde grene, sten, kogler med videre, som de så med fantasien kan opdigte til deres egne dinosaurspor. Og så må man jo også sige, at udendørs lydteater måske er den mest corona-venlige måde at opleve scenekunst på lige nu, fortæller teatrets faste skuespiller Sofie Ancher Vea, som lægger stemme til én af forestillingens karakterer.

Et væsentligt element i ”Alt er en dinosaurus” er interaktiviteten, hvor børnene inviteres med ind i fortællingen, og selv skal være med til at finde spor efter en dinosaurus i de omgivelser, de befinder sig i.

Morten Mosgaard, producent og lyddesigner i Teater Jævn

”Alt er en dinosaurus” blev udgivet i forbindelse med juleferien gennem de mest brugte podcast-tjenester, men kan også opleves gennem teatrets nyoprettede podcast-side.

Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Kom til foredrag om parforholdet i Løsning Kirkecenter

Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Få hjernen tanket op med spændende viden: Livestreaming af naturvidenskabelige foredrag

Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

HIF-spillers USA-tur gik i vasken: PostNord får skylden

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

Er der for lidt plads i skraldespanden? Nu kan du også aflevere de her produkter på genbrugsstationen

Hedensted/Juelsminde Avis

Nyt byrådsmedlem og pædagog: Vi er ved at tabe en stor del af en generation på gulvet. Vores unge mennesker har ondt i livet. Lad os inddrage dem

Hedensted/Juelsminde Avis

Byrådsdebutant: Vi vil arbejde hårdt og konsekvent for at skabe ikke bare grønne resultater, men også en ny kultur

Hedensted/Juelsminde Avis

Smitten bliver ved med at stige i Hedensted Kommune: Over 2000 coronatilfælde den seneste uge

Hedensted/Juelsminde Avis

Fællessang i Løsning skubbet til ny dato

Hedensted/Juelsminde Avis

Kvinde på el-løbehjul påkørt i rundkørsel

Hedensted/Juelsminde Avis

Fra hippie-miljø i Aarhus til sognepræst i Hedensted

Hedensted/Juelsminde Avis

Vejle-organist spiller til kyndelmisse i Glud

Hedensted/Juelsminde Avis

Vennepar tager til store motionsløb for at gå ruterne: Nu har de bragt gåevent med maratondistance til Juelsminde

Hedensted/Juelsminde Avis

Lad os hjælpe hinanden med at fortælle om hvad der sker: Sådan bruger du eventinfo

Hedensted/Juelsminde Avis

Vejret er en K3'er

Hedensted/Juelsminde Avis

Dyrere skummetmælk og gebyr for at få skiveskåret brød: Butikker reagerer nødtvungeneksploderende elpriser - og du ender med regningen

Annonce