Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Fjernvarmen har skaffet billigere varme

Hedensted Fjernvarme. Arkivfoto

Læserbrev: Varmeudgiften i Hedensted Fjernvarme lå i 2010 blandt de højeste i Danmark. Den høje varmepris var et resultat af tidligere tiders beslutninger i selskabet.

Den nuværende bestyrelse, der blev valgt i 2010, har de sidste ti år arbejdet for at nedsætte varmeprisen. Lige nu ligger vi tæt på gennemsnittet på landsplan, og prisen ville have været 4000 kr. pr. hustand lavere i dag, hvis vi ikke i 2019 havde mistet et tilskud (lovbestemt grundbeløb) på 4000 kr. pr. hustand pr. år. En udgift, hver andelshaver ville have haft, hvis ikke bestyrelsen havde været progressiv og innovativ. Der er samlet set fundet besparelser på 11.000 kr. pr. andelshaver pr. år på de ti år.

På opfordringer fra Daugård Nærvarme/Fællesvarme udarbejdede Hedensted Fjernvarme i 2019 et projektforslag for et fjernvarmeprojekt, som blev godkendt i marts 2020 af Hedensted Kommune. Bestyrelsen i Hedensted Fjernvarme besluttede, at Daugård Nærvarme/Fællesvarme kunne tilbyde folk i byen en fast lav tilslutningspris på 25.000 kr. pr. hustand, hvis der var 60 pct., der tilsluttede sig. Tilbuddet sikrede, at Daugård kunne få fjernvarme, uden at de eksisterende andelshavere i Hedensted Fjernvarme blev stillet dårligere, sådan som loven foreskriver. Daugård Nærvarme/Fællesvarme afslog tilbuddet, da man mente, det var for dyrt. Hedensted Fjernvarme vil fortsat gerne levere fjernvarme til Daugård, hvis man ønsker det i Daugård.

Annonce

Hedensted by er i en rivende udvikling på bl.a. boligområdet. Ligesom så mange andre steder, er der gang i grønne omstilling. Det bidrager Hedensted Fjernvarme til ved at investere i grønne løsninger, som giver vækst og beskæftigelse og også økonomisk værdi for andelshaverne i form af en lavere varmepris. Lige nu kører vi en kæmpe kampagne med tilbud om konvertering af ca. 500 huse fra olie og gas til fjernvarme. Det er området ved Parallelvej, Årupparken og skoleområdet inkl. Stjernevejsskolen og Hedensted Centret.

De store investeringer betyder mange og store projekter. Bestyrelsen så derfor nødvendigheden i at ansætte en direktør med erfaring inden for forhandlingsteknik, økonomistyring, projektstyring, drift og kundekontakt. Med den nye direktør, kan vi give samarbejdsparterne det nødvendige modspil, særligt i kontraktforhandlinger og projektstyring. Det har vi manglet i takt med, at projekterne er blevet større. Også inden for økonomistyring har der været et behov for en styrkelse af organisationen.

På Hedensted Fjernvarmes hjemmeside kan man læse meget mere om selskabet.


Med den nye direktør, kan vi give samarbejdsparterne det nødvendige modspil

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

Vivi vil åbne ubemandet døgnshop: Jeg vil gerne støtte op om sammenholdet i byen og tiltrække nye tilflyttere

Annonce