Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Flere indtægter giver råd til bedre velfærd: Noget af det vigtigste er at få folk til at flytte hertil

Birgit Jakobsen. Pressefoto

Læserbrev: Flere indtægter giver råd til bedre velfærd. Det siger sig selv, det er sund fornuft.

Regnskabet for Hedensted Kommune for 2020 er for nylig blevet gjort op, hvilket giver et samlet overskud på 143 mio. kr. mod forventet 120 mio. kr.

Det kan man jo glæde sig over, især når vi i byrådet har aftalt, at vi gerne skal have ca. 100 mio. kroners råderum hvert år. Men der er mange forhold, der spiller ind på kommunens økonomi.

Annonce

Allerede nu ved vi, at vi står til at miste 30 mio. kr. årligt via den kommunale udligning. For det andet bliver der født for få børn, og tal viser, at det desværre ikke er børnefamilierne, som flytter til kommunen p.t.

Indenfor de kommende år vil vi opleve en befolkning med forholdsvis flere ældre. Desuden mangler der allerede nu arbejdskraft hos erhvervslivet, og i det offentlige er det svært at rekruttere bestemte faggrupper, f.eks. sosu'er.

Vi kan glæde os over en god økonomi, men på sigt vil vi som kommune få nogle økonomiske udfordringer, hvis vi ikke øger indtægterne og "gør kagen større".

Dog er vi i Kristendemokraterne (KD) ikke tilhængere af at hæve skatterne, hvis vi kan undgå det. Ligeledes kan vi heller ikke være med til yderligere nedskæringer på velfærdsområderne, så som børnepasning, handicap/psykiatri, ældrepleje osv.

Derfor skal vi øge arbejdsudbuddet.

Vi skal som kommune blive bedre til at motivere unge til uddannelse eller læreplads, særligt de 12 pct., som ikke kommer videre med en ungdomsuddannelse umiddelbart efter folkeskolen.

Vi bør tiltrække mere udenlandsk arbejdskraft og samtidigt intensivere sprogundervisningen.

Erhvervsliv/iværksætteri skal styrkes og understøttes, og der skal tilskyndes til et mere rummeligt arbejdsmarked og til socialøkonomiske virksomheder.

Sammen er vi allerede godt på vej.

Noget af det vigtigste er at få folk til at flytte hertil. Vi skal bruge det momentum, der er lige nu, sådan vi har byggegrunde og attraktive boliger, både i de større og i de mindre byer. Herunder forskellige boligtyper, der passer til forskellige menneskers behov.

Derfor skal der sættes turbo på processen, for der er allerede udsolgte byggegrunde i flere byer.

Vi må som kommune ikke komme på bagkant og gå glip af den vækst og udvikling, som indirekte kan komme alle kommunens borgere til gavn.


Vi skal med på den trend, der er i gang, hvor man søger til mere rolige omgivelser og væk fra de større byer. Det er her, vi bl.a. kan tiltrække børnefamilier.

Birgit Jakobsen


Vi skal med på den trend, der er i gang, hvor man søger til mere rolige omgivelser og væk fra de større byer. Det er her, vi bl.a. kan tiltrække børnefamilier.

For flere indtægter giver råd til bedre velfærd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

70-årige Inger har klædt de kendte og rige på i flere årtier: Folk kører gerne langt for designerens råd

Annonce