Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Flexa-stifter klar med bog om nedturen

Flexas stifter Henning Lykke Jensen ville genopfinde sit eget sengesystem og skrive en bog om Flexas nedtur. Begge dele har han nu fået gjort. Foto:Martin Ravn
Stifter af børnemøbelproducenten Flexa, Henning Lykke Jensen, udgiver nu en bog, hvori han beskriver sin side af, hvordan familien mistede Flexa.

Hornsyld: Titlen siger det hele. "I bankernes vold" hedder Flexa-stifter Henning Lykke Jensens nye bog.

Heri beskriver den tidligere ejer og stifter af Flexa-koncernen, hvordan han i slutningen af 00'erne mistede kontrollen over sin virksomhed, der havde hovedkontor i Hornsyld.

I bogen gennemgår 77-årige Henning Lykke Jensen Flexas historie og de dramatiske år fra 2007 til 2010, hvor et væld af faktorer gjorde, at bankerne til sidst overtog virksomheden, som siden måtte gennem konkurs og rekonstruktion for at overleve.

Annonce

- Jeg har haft to mål med min pensionisttilværelse. At opfinde et nyt møbelsystem og at skrive bogen om Flexa, siger Henning Lykke Jensen om bogen, der udkommer i starten af oktober.

Uden for indflydelse

Bogen indeholder hans oplevelse af, hvordan Flexa fra 2007 røg ind i en stor krise med manglende likviditet og store banklån.

Det var netop bankerne, der til sidst tvang Henning Lykke Jensen og hans to sønner til i 2009 at overgive bestyrelsesposterne til andre og dermed sætte sig endegyldigt uden for indflydelse i virksomheden.

Kort tid efter fyrede den nye bestyrelse familien, der på det tidspunkt ejede aktierne i koncernen. I 2010 gik Flexa konkurs, men der skulle gå ni år, inden konkursboet endeligt blev afsluttet.  I bogen beskriver Henning Lykke Jensen de mange kampe med bankerne undervejs og de retssager, der fulgte efter konkursbegæringen, herunder flere, der involverede hans egne selskaber.

Annonce

Tre forklaringer

I bogen giver han selv tre forklaringer på, at det gik så galt for koncernen. Dårlige investeringer, blandt andet køb af virksomheden Thuka, dårlig likviditet, fordi mange store projekter blev sat i gang på samme tid, og finanskrisen. Henning Lykke Jensen mener desuden, at bankerne var ansvarlige, fordi de i følge ham i første omgang lånte Flexa masser af penge, men efterfølgende kun tænkte kortsigtet på at minimere tab.

Bogen er Henning Lykke Jensens personlige betragtninger og indeholder ikke modsvar fra bankerne.

Han har fortalt sin historie til forfatter Sanne Udsen, og bogen udkommer på Dreamlitt.

30. oktober er der præsentation af bogen kl. 10-11 i Dagli'Brugsen i Glud, og 31. oktober vil Henning Lykke Jensen være i Spar-købmanden i Hornsyld kl. 10-11. Tirsdag 3. november kl. 10-11 bliver bogen præsenteret i Buchs Boghandel i Juelsminde.


Jeg har haft to mål med min pensionisttilværelse. At opfinde et nyt møbelsystem og at skrive bogen om Flexa.

Henning Lykke Jensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

70-årige Inger har klædt de kendte og rige på i flere årtier: Folk kører gerne langt for designerens råd

Annonce