Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Flygtninge søger venner

Der findes flere tiltag, der forsøger at knytte bånd mellem danskere og flygtninge. Billedet er fra Tal Dansk Café på Kastaniehøj i Hedensted. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Røde Kors søger frivillige, der vil være venner med flygtninge
Annonce

Hedensted: Siden starten af året har Røde Kors matchet flygtninge og frivillige fra Hedensted kommune i vennepar, og her er efterspørgslen stor. Derfor søger kommunen nu flere frivillige.

- Overordnet går det rigtig godt. Flygtningene virker meget begejstrede, når jeg møder dem til den første matchsamtale. Og jeg hører, at de er glade for kontakten til de frivillige, siger Inga Larsen, frivillig aktivitetsleder for venskabsfamilierne under Røde Kors Hedensted, i en pressemeddelelse.

Indtil videre har Inga Larsen matchet fem vennepar, men der er yderligere 15 flygtninge og flygtningefamilier, som har vist interesse for at få en ven.

En af dem, der allerede er frivillig, er 72-årige Astrid Jacobsen fra Hedensted. Hun er matchet med Zefer Kidane fra Eritrea og hendes familie, som tæller ægtemand og to børn på fem og syv år.

- Jeg er meget glad for familien, og jeg vil meget gerne hjælpe dem med at forstå tingene, så de kan blive gode samfundsborgere, fortæller Astrid Jacobsen.

Annonce

Reservebedstemor

Zefer er ikke så god til dansk endnu, så Astrid Jacobsen hjælper mest med praktiske ting og laver ting med børnene, for eksempel puslespil, ture i skoven og gymnastik.

- Jeg er nærmest blevet en bedstemor for børnene, og det er da en kæmpe gevinst, når de kommer mig løbende i møde, siger hun.

Astrid Jacobsen taler også med forældrene om, hvordan tingene er anderledes i Danmark, hvorfor det er godt for deres søn at gå i SFO, så han kan være sammen med de andre børn. De taler også om religion, og hvad man får ud af at betale skat.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce