Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Fonde bidrager til bevarelse af Bjerre Arrest

Bjerre Arrest er klar til at få nye vinduer. Arkivfoto: Mette Mrøk
Foreningen for Bevarelse af Bjerre Arrest går til april i gang med næste etape af renoveringen.
Annonce

Bjerre: 21 vinduer og en renoveret fordør.

Det er, hvad man kan få for 750.000 kroner, når det handler om den fredede Bjerre Arrest, som lokale ildsjæle er i fuld gang med at bringe tilbage til fordums storhed.

Nyt tag og nye skorstene har prydet bygningskomplekset i hele 2019, der har været et år med mange besøg og rundvisninger og frivilligt arbejde bag kulisserne.

Nu er både penge og plan klar for at få skiftet de 21 vinduer og hoveddøren i den del, der rummer tingsal og bolig til arrestforvareren.

- Det har vi længe glædet os til at gå i gang med. Men i en fredet bygning skal alt registreres og undersøges minutiøst, før Slots- og Kulturstyrelsen kan tage stilling til, om et vindue kan renoveres, eller om det skal skiftes helt ud. Nu er forarbejdet ved at være overstået, og så skal vi lige hen forbi vinteren, før vi kan gå i gang, siger Poul Erik Honoré, formand for Foreningen for Bevarelse af Bjerre Arrest, i en pressemeddelelse.

Annonce

Penge fra fonde

Sammen med planen er 750.000 kroner klar til projektet, der giver arresten helt nye facader ud mod både Bjerrevej og Dybdalsvej. 400.000 kroner kommer fra Nykredits Fond, 150.000 kroner fra Nrgi Fonden, og så har Slots- og Kulturstyrelsen givet tilsagn om at bidrage med cirka 200.000 kroner.

- Vi har fået rigtig god hjælp af Hedensted Kommune til at finde de mulige bidragydere og få sendt de rigtige ansøgninger. Det er jo guld værd for sådan nogle amatører som os, siger Poul Erik Honoré.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce