Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Fra ølklippekort til stemmesedler: Horsens-forretning i fulde omdrejninger i Juelsminde

Benny Lundgreen er 64 år og uddannet typografisk trykker. Han købte fabrikken Backhausen og Schütt A/S i 1996 efter fem års ansættelse. Han har drevet det lige siden og omdøbt det til Lundgreen Grafisk, hvor han i dag har en enkelt medarbejder ansat. Foto: Mads Dalegaard
Benny Lundgreen har flyttet sit digitale trykkeri fra Horsens til Juelsminde. Han er kommet på plads i rallykører Ib Kraghs tidligere udstillingslokale og har fået noget at se til efter en svær coronatid.

Juelsminde: Hos Lundgreen Grafisk på Juelsgade 15 er der i øjeblikket, hvad indehaver Benny Lundgreen betegner som, "skrald på".

Der er noget at se til, forstår man.

Der printes julekalendere til erhvervskunder på denne tid af året.

Annonce

Horsens og Hedensted kommuner har desuden bedt om stemmesedler til kommunal- og regionsvalget i november.

Og så lever værtshusene igen. En distributør har bestilt en million ølklippekort, som skal leveres inden året er omme.

- Det var en mærkelig situation. Jeg var ikke sikker på, jeg kunne skaffe karton til klippekortene, så jeg var nødt til at købe et restparti i Frankrig, som jeg var heldig at få fingre i. Det er corona. Fabrikkerne har været lukket ned, fortæller Benny Lundgreen.

Nedlukning gjorde ondt

Det var også corona, der fik ham til at flytte forretningen fra Søndergårdsalle i Horsens til Juelsminde 1. juni i år.

Nedlukningen under pandemien gjorde ondt.

Der var ingen koncerter eller events at lave plakater til. Ingen brug for ølklippekort til værtshuse eller menukort til restauranter.

Restaurations- og kulturområdet tegner sig normalt for 60 procent af opgaverne.

Kunder i rejsebranchen og pelsdyrbranchen gik også fra. Forretningens to ansatte måtte sendes hjem, og Benny Lundgreen måtte bare vente.

Benny Lundgreen er specialiseret inden for tryk af klippekort til alt fra busser til festivaler og værtshuse. I hans samling finder man blandt andet et ølkort til Corner i Juelsminde. Foto: Mads Dalegaard

- Det var ikke godt for én som mig, der er vant til at bestemme tempoet. Jeg gik i 450 kvadratmeter lokaler alene i månedsvis og havde god tid til at spekulere over, hvor galt det kunne gå. Jeg fik repareret nogle maskiner og lavet nogle ting, men det varede jo ikke ved. Der var stille, husker Benny Lundgreen.

Annonce

Kiggede mod Juelsminde

Den nye virkelighed kaldte på tilpasning af produktionskapaciteten.

Jeg troede fejlagtigt, at der var tomme lokaler på alle gadehjørner. Det var der ikke, men jeg fik så hjælp af Kenneth.

Benny Lundgreen

Benny Lundgreen måtte se sig om efter et mindre og billigere lejemål. Han kiggede mod Juelsminde, fordi han og konen Susanne Lundgreen alligevel var på vej til at flytte til byen. De havde købt hus på Fjordvej, hvor de bor i dag.

Det var ikke så nemt som ventet at finde et forretningslejemål.

Lundgreen Grafisk leverer tryksager til valget i november. Forretningen plejer at have Horsens Kommune som kunde. Denne gang har også Hedensted Kommune lagt bestilling ind. Foto: Mads Dalegaard

- Jeg troede fejlagtigt, at der var tomme lokaler på alle gadehjørner. Det var der ikke, men jeg fik så hjælp af Kenneth (Glud Kristensen, red). Han er kunde hos os. Han laver kalendere, som vi trykker for ham, og han kunne se, at det var meget nemmere for ham, hvis vi boede herude, og han var fri for at køre til Horsens, siger Benny Lundgreen og griner.

Annonce

Print i stedet for pokaler

Forretningsforbindelsen havde rallykører Ib Kraghs pokalfyldte udstillingslokale på Juelsgade i tankerne. Det krævede lidt overtalelsessnilde, men det blev sådan, at Benny Lundgreen fik lov til at blive lejer og flytte ind i juni.

Opsætning af internet skulle vise sig at være en udfordring, fordi lejemålet knytter sig til et hus med to boliger og ikke har sit eget adressenummer eller bogstav. YouSee kunne ikke finde ud af det, men forbindelsen kom op at køre takket være den lokale antenneforenings hjælp.

I det hele taget er Benny Lundgreen blevet mødt af hjælpsomme og nysgerrige mennesker.

- Vi er blevet utroligt venligt modtaget. Mange har stukket snuden ind og sagt; ”hvad er det for noget, der flytter ind her” og ”ej, hvor spændende”, siger Benny Lundgreen.

Annonce

Afstand gør ikke noget

For forretningen gør flytningen ingen forskel. Meget kører digitalt, og det er ikke sådan, at kunderne i Horsens kommer i butikken dagligt, fortæller han.

Men de skal vel have deres tryksager leveret?

- Jeg sender dem til Horsens eller kører selv til Horsens. Det er ikke anderledes end med nethandel, hvor vi jo også handler alle steder og så får en pakke leveret, svarer Benny Lundgreen.

Det er 25 år siden, han købte trykkeriet, som dengang hed Backhausen og Schütt A/S og lavede telefonbøger. I årenes løb er antallet af spillere i branchen skrumpet betragteligt. Finanskrisen var slem, og den teknologiske udvikling er faret afsted.

Rammerne i Juelsminde er mindre end i Horsens. - Meget lager er gået fra. Jeg har smidt fire maskiner ud og investeret i en skæremaskine i en mindre model, men vi kan nøjagtig det samme som tidligere, siger Benny Lundgreen. Foto: Mads Dalegaard

Færre ting kommer ud på papir, men branchen uddør ikke foreløbig, mener Benny Lundgreen.

- Jeg tror ikke på, at opgaver med tryksager forsvinder inden for de næste 10-15 år. Jeg tror på, folk stadig vil have lidt. Men det er klart, det er ikke samme store oplag, der trykkes mere, siger han.

Annonce

Stadig samme plan

Forretningen og maskinerne er derfor sat op til at kunne klare små opgaver også.

- Når nogle spørger, hvor lidt de kan få lavet, så plejer jeg at sige, at jeg aldrig laver under én. Hvis vi så skal lave mere, end vi kan kapere i vores lokaler, så outsourcer vi. Vi har aftale med tre trykkerier i Danmark, siger Benny Lundgreen, der bl.a. får klippekortene til værtshuse lavet andetsteds.

Hans plan har i mange år været at arbejde frem til sin 70-års fødselsdag. Til den tid skal en ny ejer gerne stå klar til at drive virksomheden videre.

- Det var sådan, planen var inden corona, og den er der ikke ændret på. Men det var lige før. Når man går så mange måneder uden arbejde, kan man godt tænke, om det nu kan gå, siger Benny Lundgreen.

Lundgreen Grafisk A/S lever af at designe og printe visitkort, foldere, plakater, etiketter og mange andre tryksager til erhvervskunder. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Seniorrådet i Hedensted Kommune: Analyse af friplejehjem er for snæver

Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Grundlovsmøde på Rohden Gods

Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Hedensted og Odder får hver otte millioner til lokal udvikling: Hør hvordan du kan bidrage til at fordele pengene

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

15-årig knallertkører kom alvorligt til skade ved uheld

Hedensted/Juelsminde Avis

Det er dejligt endelig at se, at nogle medlemmer af regionsrådet faktisk er lydhøre for problematikken omkring responstider

Hedensted/Juelsminde Avis

13-årig cyklist i uheld med 15-årig på knallert

Hedensted/Juelsminde Avis

Ny købmand står klar til at overtage Spar i Hornsyld: - Jeg har længe ønsket mig at komme tilbage til købmands-rødderne

Hedensted/Juelsminde Avis

Sækkepibe og trommespil i Bjerre

Hedensted/Juelsminde Avis

Regionsrådsmedlemmer reagerer på kritik af responstider: Der skal være kvalitet og tryghed i ambulancedriften i hele regionen

Hedensted/Juelsminde Avis

Danmark skal være et land, der melder sig ind - og ikke ud - når der er brug for at tage ansvar i den verden, vi er en del af

Hedensted/Juelsminde Avis

Indled sommeren med rock på Snaptun Havn

Hedensted/Juelsminde Avis

Erfaren pølsemutter har åbnet ny vogn: - Vi er blevet væltet fuldstændig over ende

Hedensted/Juelsminde Avis

Rustik Butik ville søge varemærkebeskyttelse af nye krus, men der skulle en hjælpende hånd til

Hedensted/Juelsminde Avis

Borgere blev lovet cykelsti efter vejkollaps, men travlhed i vejafdelingen forsinker projektet

Annonce