Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Fra 20 til fem dagplejere på 10 år: Kom og hjælp os

Der er kun fire faste kommunale dagplejere - og en gæstedagplejer - tilbage i Løsning. Det er ikke nok til de mange børn, og derfor gik dagplejerne onsdag på jagt i byen efter nye kolleger. Foto: Camilla Bo Krefeld
Flere år med faldende børnetal og opretning af nye vuggestuepladser er blevet afløst af dagplejemangel. Nu er problemet også kommet til Løsning.
Annonce

Løsning: Det er ikke kun håbefulde politikere, der i disse dage hænger plakater op i lygtepælene. En gruppe dagplejere fra Løsning er gået dem i bedene i forsøget på at få nye kolleger.

Onsdag tog de fem kvinder på tur i byen for at hænge plakater op, der skal tiltrække nye kommunale dagplejere. For som i mange andre byer er der opstået akut mangel på netop den type medarbejdere.

- Ventelisterne vokser, og vi hører fra mange forældre, at de må sende deres børn til Hedensted. Det er ærgerligt for forældre og børn, som må ud på en lidt længere køretur, og som ikke kan være sammen med de kammerater, de senere skal i børnehave og skole med. Men også for dagplejen som sådan, for vi har brug for nyt blod for at udvikle os, siger Birgit Borup, der har været dagplejer i 23 år.

Annonce

Verdens vigtigste job

Hun har i dag tre dagplejerkolleger i Løsning, samt en gæstedagplejer, og det er en hel del færre, end da hun selv åbnede sit hjem for byens småbørn for 23 år siden.

- Dengang var der flere end 20 kommunale dagplejere i Løsning, men siden har vi været ramt af faldende børnetal og opretning af vuggestuepladser. Der har været massive fyringer herude, siger Birgit Borup.

Men nu ser billedet altså ud til at være vendt. I hvert fald er der i dag ventelister på en kommunal dagplejeplads i Løsning, og Hedensted Kommune leder aktivt efter dagplejere, der vil åbne op i byen.

- Det vil vi gerne bakke op om, for vi har det bedste og vigtigste job i verden - der er bare ikke nok af os, siger Åse Nørskov Andersen, der har været dagplejer i Løsning i 27 år.

Annonce

Mange byer står i samme situation

Løsning er langt fra den eneste by i Hedensted Kommune, hvor der er opstået ventelister på dagplejepladserne.

For tre uger siden var der krisemøde i Ølsted om samme problematik, og også i Lindved er der mangel på dagplejere.

Alle steder har kommunen lavet flere jobopslag, uden at det har løst problemet.

Der er 24 vuggestuepladser i postnummer Løsning og fem private børnepassere, hvoraf den ene er stordagpleje.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce