Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Fra tøjmand i Horsens til sognepræst i Glud

Ulrik Dige har været sognepræst i Glud siden 2006, men hans vej til embedet har ikke været snorlige. Han startede nemlig som tøjmand i Horsens. Foto: Mads Dalegaard
Sognepræsten i Glud, Ulrik Dige, har ikke taget den lige linje til sit præsteembede. Han nåede både at være tøjmand i Horsens og lederaspirant i Dansk Supermarked, inden han indså, at det var sognepræst, han skulle være.

Glud: Siden 2006 har sognepræsten i Glud heddet Ulrik Dige. Det er et arbejde, som han er rigtig glad for, men havde det ikke været for et brat karriereskifte for snart en del år siden, så kunne man have stødt på ham som sælger i en tøjbutik eller i en af Dansk Supermarkeds varehuse.

Denne rejse fra tøjmand til præst startede i barndommens land i Hobro, hvor Ulrik Dige er født og opvokset, og hvor han havde et fritidsjob som bud i en lokal herretøjsforretning. Indehaveren var kompagnon med den kendte Horsens-tøjmand Finn Biledgaard, og den vej rundt kom det i stand, at Ulrik Dige i 1989 kom i lære i Finn Biledgaards herretøjsforretning på Søndergade i Horsens.

Klassisk herrekonfektion

- Det var klassisk herrekonfektion og egentlig en fin tid, hvor jeg lærte rigtig meget om salg. Jeg kunne ikke blive efter min læretid, og i stedet fik jeg ansættelse i et firma i Vejle, der solgte forskellige former for erhvervsbeklædning, fortæller Ulrik Dige.

Her var han et års tid, hvorefter Dansk Supermarked kaldte på ham.

- Det var en stilling som lederaspirant i et A-Z-varehus i Vejle, som var et slags Bilka - bare uden fødevarer. Og dér knækkede filmen for mig. Jeg gik fuldstændig kold på det. Man startede dagen med at tjekke indekstal, og var man i minus, så skulle jeg kalde min gruppe sammen og så give dem en ordentlig peptalk. Så skulle jeg som 23-årig stå og skælde ud på nogle gode medarbejdere, der var dobbelt så gamle som mig. Det kunne jeg simpelthen ikke tage seriøst, siger Ulrik Dige.

Annonce

Slut med at være sælger

- Og jeg ville heller ikke tilbage til tøjbranchen. Det der med nærmest at "sætte sig" på kunderne, og via alle mulige forskellige salgstrick lokke så mange penge ud af dem som muligt, det var jeg i den grad også færdig med, tilføjer han.

Så han sagde sit job op og tog i stedet på højskole i Løgumkloster. Og det var efter det højskoleophold, at Ulrik Diges liv tog den drejning, der siden banede vejen for et arbejdsliv som sognepræst i Glud. Han blev nemlig ansat som børne- og ungdomskonsulent ved KFUM & K i København.

Annonce

Flyttede til København

- Så jeg flyttede til København. Det er jo en kristen organisation, hvor jeg stod for klubarbejde og aktiviteter for konfirmander med videre. Det arbejde var jeg rigtig glad for, men det stoppede efter fem år, da der skulle skæres ned på bemandingen, og jeg stod forrest i køen, da jeg kun var ansat på en åremålskontrakt, fortæller Ulrik Dige.

Men en flamme var tændt, og den kunne ikke slukkes igen.

- Det stod på det tidspunkt lysende klart for mig, at jeg skulle læse teologi. Og ikke kun på grund af de fem år i KFUM & K, men nok i højere grad, fordi jeg nærmest er blevet marineret i kirkelighed gennem hele min barndom og ungdom. Begge mine forældre var meget kirkeligt engagerede. Specielt min far som var involveret i alverdens ting i kirkeligt regi, og vi gik da også meget ofte i kirke, siger Ulrik Dige.


Så som en anden melbolle i suppen poppede det op, at det var da der jeg hørte hjemme. Så jeg læste teologi i København fra 1998 til 2006, og det føltes bare helt rigtigt.

Ulrik Dige, sognepræst i Glud


- Så som en anden melbolle i suppen poppede det op, at det var da der, jeg hørte hjemme. Så jeg læste teologi i København fra 1998 til 2006, og det føltes bare helt rigtigt. Jeg havde fundet den rette hylde, siger Ulrik Dige, der som nyuddannet præst fik stillingen som sognepræst i Glud, hvor han har virket lige siden.

Annonce

Nogle ting går igen

- Man kan måske sige, at der er et stort spring fra tøjbranchen, til det jeg beskæftiger mig med nu, men jeg har taget rigtig meget med mig fra min tid som sælger. Det handler jo som sognepræst også om at være nærværende, imødekommende og lyttende i forhold til de behov og ønsker, som folk måtte komme med. Den for mig behagelige forskel er, at jeg ikke længere behøver at have en ambition om at hive penge op af lommen på dem, siger Ulrik Dige med et smil på læben.

Som sælger fik han et sus, når han solgte en meget dyr trøje. Det sus kan han stadig få.

- Det sker eksempelvis, når vi laver en ekstra indsats for at få folk i kirke, og det så lykkes. Eller bare når jeg formår at indfrie en menigheds forventninger til mig, så alle kan gå glade hjem. Det kan man blive helt høj af, siger Ulrik Dige, der ikke går med flytteplaner.

Annonce

Glad for at være i Glud

- Jeg er for det første rigtig glad for at være sognepræst i Glud, og for det andet synes jeg stadig, der er masser af udfordringer, nye spændende opgaver og ting, der hele tiden kan optimeres, så på den korte bane har jeg ikke nogen planer i den retning. Men man skal aldrig sige aldrig. Jeg skal jo arbejde, til jeg er 69 år for at få fuld tjenestemandspension, så måske kunne det på et tidspunkt være interessant at blive landsbypræst et helt andet sted i landet. Det må tiden vise, siger tøjmanden, der endte som sognepræst i Glud.

Karriereskift - ny artikelserie

Folkebladet har sat sig for at portrættere en række personer fra Hedensted Kommune, der alle har det til fælles, at de har foretaget et karrierespring.

Det vil sige det at droppe en måske mangeårig uddannelse og beskæftigelse til fordel for noget helt nyt.

Læs om deres overvejelser om, hvorfor de valgte at skifte karriere, og hvad det nye job har gjort ved dem - både på det faglige og det personlige plan.

Ulrik Dige

Ulrik Dige er 51 år gammel og bor i præstegården på Glud Kirkevej 13 i Glud sammen med sin kone Anne-Mette, der er sygeplejerske i Horsens, og deres tre sønner på hhv. 11, 14 og 15 år.

Han er meget fodboldinteresseret, og spiller selv. Det foregår på det lokale Super Old Boys-hold i Glud.

Hjerteklubben er Liverpool FC, som han har fulgt tæt siden slutningen af 70’erne. Det var således en stor oplevelse, da han sidste jul var på Anfield Road for første gang.

Skiftet fra sælger til sognepræst forklarer Ulrik Dige med, at han i sin barndom og ungdom i Hobro blev marineret med kirkelighed, fordi hans forældre var meget engagerede i kirkeligt regi. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Synspunkt i drikkevandsdebat: Mange ord - nul bevis

Annonce
Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Tak for tilliden - nu starter arbejdet

Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

Vild med Vibeke, på klimatur med Per og spis af den grønne kage: Nu skal borgerne lære at være vilde med vilje

Hedensted/Juelsminde Avis

Herning Kirkes Drengekor kommer til Hedensted

Hedensted/Juelsminde Avis

Næsten 300 borgere i Hedensted Kommune vil gerne på Arne-pension: Jeg håber virkelig, at de partier, der stadig er modstandere af ordningen, med tiden vil ændre holdning

Hedensted/Juelsminde Avis

Voksende corona-smitte og lange køer ved testcentre: - De, der kan, skal teste sig på dagens "skæve" tidspunkter

Hedensted/Juelsminde Avis

Kvindeaften i Barrit blev stor succes: 150 deltagere til messe

Hedensted/Juelsminde Avis

Ingen vil bruge gammel spejderhytte: Nu står den til nedrivning

Hedensted/Juelsminde Avis

Kom til julekoncert med kirkens kor

Hedensted/Juelsminde Avis

Så henter julebusserne igen unge studerende sikkert hjem til jul

Hedensted/Juelsminde Avis

Lokal virksomhed får handicappris: - Det er vores pligt over for nærsamfundet at give folk en chance

Hedensted/Juelsminde Avis

177 grunde revet væk: Nu vokser stor-udstykning med to etaper mere

Hedensted/Juelsminde Avis

Klummen: Har du holdt kaffepause i dag?

Hedensted/Juelsminde Avis

Ikke mere vin på Nørregade - nu er der medicin i flaskerne: Nyt apotek havde første åbningsdag torsdag

Hedensted/Juelsminde Avis

Kom til adventsfest i Korning

Hedensted/Juelsminde Avis

Under milliondyre renoveringer i Hedensted og Hornsyld: Svømmehaller bytter brugere, når byggerierne begynder

Hedensted/Juelsminde Avis

Ung trænerduo skal styre Hedensted IF’s førstehold i 2022

Hedensted/Juelsminde Avis

Teater Jævn kommer også til at drysse kultur ud over kommunen i 2022

Hedensted/Juelsminde Avis

Bankdame fra Breth er blevet privatrådgiver og stedfortræder i Juelsminde

Hedensted/Juelsminde Avis

Først ved tredje barn fik Jakob sin barsel: - Pludselig gav det mening, hvorfor køkkenet lignede lort

Hedensted/Juelsminde Avis

Tredje kviktestcenter åbner i Hedensted Kommune: Får indvirkning på åbningstiderne i Hornsyld

Hedensted/Juelsminde Avis

Overophedede bremser antændte lastbil: Så sprang årvågen chauffør selv ud med seks pulverslukkere

Hedensted/Juelsminde Avis

Lokal familievirksomhed solgt til byggeteknisk gigant: Flytter afdelingen til Horsens

Annonce