Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Fra truende lukning til pris-nominering: Nu lysner det for Café Kaas & Co. i Juelsminde

Indehaveren af Café Kaas & Co. i Juelsminde, Charlotte Kaas, er naturligvis både glad og stolt over, at hendes café er med i opløbet om at vinde Detailprisen 2021. Arkivfoto: Mads Dalegaard
For fire år siden åbnede socialpædagogen Charlotte Kaas Café Kaas & Co. på Odelsgade i Juelsminde. Det har været en opstart af de mere vanskelige. Ikke mindst på grund af diverse coronanedlukninger og -restriktioner. Nu lysner det imidlertid for den lille café, som er med i finalefeltet til Detailprisen 2021.

Juelsminde: Indehaveren af Café Kaas & Co. i Juelsminde, Charlotte Kaas, er selvsagt pavestolt over, at nogle af hendes kunder har indstillet caféen til Detailprisen 2021 i Hedensted Kommune.

Og glæden er ikke blevet mindre af, at Hedensted Erhverv netop har kunnet informere hende om, at hun oven i købet er med i finalefeltet på syv butikker.

- Jeg savner ord. Bare det at blive indstillet til prisen var jo helt fantastisk. Nogle af vores kunder har simpelthen sat sig ned og skrevet en begrundelse for, hvorfor de synes, at vi skal vinde Detailprisen 2021. Jeg blev virkelig rørt helt ind i hjertekulen. Og så er vi oven i købet  med i finalefeltet... det er jo helt vildt, siger en meget glad Charlotte Kaas.

Annonce

Hun trænger sammen med sit personale også til lidt medvind på cykelstien oven på et par år, hvor coronanedlukninger og -restriktioner virkelig har trukket tænder ud. Og det i en grad så caféen tidligere på året var decideret lukningstruet.

Derfor udsendte hun et nødråb i en lokal gruppe på Facebook, hvor hun appellerede til, at man kom og støttede caféen, hvis man gerne ville have, at den skulle klare sig igennem den sidste del af vinteren og dermed være klar til starten på højsæsonen.

Rystende hænder

- Det var ikke sjovt at lave det opslag. Jeg blottede mig jo fuldstændig ved at skrive, at vi var i knæ økonomisk og havde brug for støtte, hvis vi skulle klare os igennem resten af vinterperioden, så det var med rystende hænder, at jeg slog det op, fortæller Charlotte Kaas, der dog ikke har haft grund til at fortryde, at hun gjorde det. Tværtimod.

- Det var meget rørende og fantastisk den måde, man reagerede på lokalt. Jeg gik fra at gå rundt og hive mig selv i håret af frustration til at begynde at tudbrøle af glæde. Blandt andre kom der en lokal virksomhed og købte gavekort til en værdi af 20.000 kroner. Der var også mange private borgere, der kom forbi og lavede støttekøb, siger Charlotte Kaas, der etablerede Café Kaas for efterhånden fire år siden.

Annonce

Corona en hård nyser

- På grund af coronaen har det mildest talt været noget af en udfordring at drive caféen. Ikke mindst fordi vi ikke har kunnet få del i hjælpepakkerne, da vi ganske enkelt var for nye. Så dels har vi måttet proppe alle mine og min mands opsparede penge i, og dels har jeg ikke fået løn i tre år. Så meget desto større er glæden jo at opleve, at der bliver bakket op, idet vi rækker hånden ud og beder om hjælp, siger 52-årige Charlotte Kaas, der i sine unge dage slet ikke drømte om at blive caféejer. Hun ville være socialpædagog.

Café Kaas & Co. ligger på Odelsgade i Juelsminde, og har eksisteret i fire år efterhånden. Arkivfoto: Mads Dalegaard

- Jeg gik ind i faget med en ambition om at ville drage omsorg for og hjælpe udsatte børn og unge, der er anbragt uden for hjemmet, siger hun.

Annonce

Sagde sit pædagogjob op

Alt det nåede hun også både at uddanne sig til og arbejde i, men for fire år siden sagde hun farvel til sit pædagogjob på et opholdssted for anbragte børn og unge i Lunderskov for i stedet at åbne Café Kaas & Co. Et karrierespring, som hun på ingen måde har fortrudt, selv om der har været bump på vejen.

- Det der med at åbne en butik er noget, jeg har gået og puslet med i årevis, men jeg har manglet modet. Da jeg havde små børn var det selvfølgelig en butik med børnetøj og babytøj, jeg gik og drømte om, mens det i nyere tid netop har været drømmen om at åbne en café, der har rumsteret i mig, siger Charlotte Kaas.

Og da butikslokalet i Odelsgade 26 blev ledigt for fire år siden, slog hun til. Modet til at tage springet på netop det tidspunkt handlede også om, at det blev sværere og sværere for hende at finde arbejdsglæden i hendes gamle job.

- Jeg var egentlig rigtig glad for mit gamle arbejde, men nedskæring på nedskæring samtidig med, at de børn og unge, vi fik ind, blev mere og mere krævende gjorde, at jeg begyndte at tage arbejdet med hjem. Ressourcerne til at klæde personalet ordentligt på til opgaven var der simpelthen ikke længere, og det gjorde det naturligvis noget lettere at tage springet, siger Charlotte Kaas.

Annonce

En aften med akupunktur

Her på den gode side af coronaen er der også kommet gang i aftenarrangementer i Café Kaas. Senest har der været en aften med øre-akupunktur, ligesom der også har været afholdt et Tupperware-party.

- Begge dele gik rigtig fint, og det er jo skønt at kunne bruge caféen til andre ting end café og butik. Nu når højsæsonen går i gang for alvor, så skal vi også have gang i livemusikken igen, siger Charlotte Kaas, der således glæder sig rigtig meget over, at coronarestriktioner - forhåbentligt - er noget, der hører fortiden til.

Jeg savner ord. Bare det at blive indstillet til prisen var jo helt fantastisk. Nogle af vores kunder har simpelthen sat sig ned og skrevet en begrundelse for, hvorfor de synes, at vi skal vinde Detailprisen 2021.

Charlotte Kaas, indehaver af Café Kaas & Co. i Juelsminde

Hun har to flexjobbere ansat til at hjælpe sig med at drive caféen plus en enkelt timelønnet medarbejder, som hun kan trække på ved behov.

Charlotte Kaas føler, at ambitionen om at lave en hyggelig café med en god atmosfære, er lykkedes rigtig godt. Arkivfoto: Mads Dalegaard


Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Hedensted og Odder får hver otte millioner til lokal udvikling: Hør hvordan du kan bidrage til at fordele pengene

Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Det er dejligt endelig at se, at nogle medlemmer af regionsrådet faktisk er lydhøre for problematikken omkring responstider

Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

13-årig cyklist i uheld med 15-årig på knallert

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

Erfaren pølsemutter har åbnet ny vogn: - Vi er blevet væltet fuldstændig over ende

Hedensted/Juelsminde Avis

Sækkepibe og trommespil i Bjerre

Hedensted/Juelsminde Avis

Regionsrådsmedlemmer reagerer på kritik af responstider: Der skal være kvalitet og tryghed i ambulancedriften i hele regionen

Hedensted/Juelsminde Avis

Rustik Butik ville søge varemærkebeskyttelse af nye krus, men der skulle en hjælpende hånd til

Hedensted/Juelsminde Avis

Danmark skal være et land, der melder sig ind - og ikke ud - når der er brug for at tage ansvar i den verden, vi er en del af

Hedensted/Juelsminde Avis

Ølsted Gospel Singers spiller forårskoncert

Hedensted/Juelsminde Avis

Indled sommeren med rock på Snaptun Havn

Hedensted/Juelsminde Avis

Politikere krydsede klinger om forsvarsforbeholdet

Hedensted/Juelsminde Avis

Borgere blev lovet cykelsti efter vejkollaps, men travlhed i vejafdelingen forsinker projektet

Hedensted/Juelsminde Avis

Klummen: Sådan kombinerer du sommerferie og vægttab

Hedensted/Juelsminde Avis

Flisemangel udsætter arbejde på Storstranden: Venter med anden etape til efteråret

Hedensted/Juelsminde Avis

39-årige Iben fra Vejle er blevet slagter i Glud: Uddeler luftede ideen for hende for flere år siden

Annonce