Virksomheden Organic Plant Protein fremstiller plantebaserede fødevareingredienser. De er udviklet til at have en neutral smag.
Copy link address
Emil Fibiger Petersen emfi@jyskemedier.dk
Annonce
Del med andre:
Copy link address
-
Organic Plant Protein får tørrede ingredienser ud af proteinmel fra økologisk ært og hestebønne. Det er råvarer, som kan dyrkes i Danmark. Derfor er det målet om to-tre år at få råvarerne fra danske landmænd, fortæller Ulrich Kern-Hansen, der ses her på billedet. Foto: Morten Pape -
Organic Plant Proteins tørrede ingredienser kommer i forskellige størrelser og forme. Deres tekstur ændrer sig, når de tilføres væske. Strategien er at sælge til fødevareproducenter, som eksempelvis fremstiller færdigretter til salg i supermarkeder. Foto: Morten Pape -
I retter og på tallerkenen ligner Organic Plant Proteins plantestykker kød og føles også som det. Forbrugerne skal altså ikke nødvendigvis i gang med nye retter eller ændre madkultur for at bruge ingredienserne. Det er en vigtig del af virksomhedens fortælling. Pressefoto: Organic Plant Protein -
Ulrich Kern-Hansen og hans kone Fie Graugaard er stifterne af den økologiske fødevarevirksomhed Hanegal. De har solgt ud af deres aktier i firmaet og investeret mange millioner i etableringen af deres nye firma - Organic Plant Protein. Foto: Morten Pape