Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Frivillig Søges: Nyt indslag i din lokale avis

Tørring Folkeblad og Hedensted Avis vil den kommende tid sætte fokus på frivilligt arbejde. Bl.a. ved at stille spalteplads til rådighed for "jobannoncer" til frivilligt arbejde. Tegning: Julius

Tørring Folkeblad og Hedensted Avis vil i en ny serie gøre en indsats for at matche frivillige med frivillige jobs. Udfyld formular i bunden af artiklen.

Annonce

Tørring/Hedensted/Juelsminde: I december var et juletræsarrangement i Hatting ved at blive aflyst, fordi ingen frivillige havde meldt sig til at arrangere det, i Tørring har idrætsforeningen defacto stået uden formand i et år, og i Hedensted lukkede pigeklubben sidste år, fordi man ikke kunne finde nye folk til bestyrelsen.

Sådanne historier - nogle vil måske endda kalde dem negative - hører vi gang på gang, men selvom udtrykket "mangel på frivillige" sikkert er blevet sagt lige så lang tid, der har været frivillige til, lever det lokale frivillige liv forsat.

I Aale blev en nylig frygt for mangel på bestyrelsesmedlemmer til den lokale idrætsforening f.eks. gjort til skamme, faktisk blev bestyrelsen udvidet, bl.a. efter der havde været en artikel i avisen. I Hedensted har en gruppe lokale på egen hånd taget initiativ til at arrangere "Stafet for livet" og i Rask Mølle er Kristian Thomsen forsat frivillig skubber, selvom han har rundet de 90 år.

De frivillige er altså derude, men undersøgelser viser også, at langt de fleste bliver frivillige fordi, de kender nogen, der kender nogen. Den kendsgerning vil Tørring Folkeblad og Hedensted Avis nu forsøge at gøre noget ved.

Sådan gør du

Har du et frivilligt job på hånden, du ønsker besat, kan du sende en mail til presse@torring-folkeblad.dk eller presse@hedensted-avis.dk. Eller du kan udfylde en onlineformular På Tørring Folkeblads eller Hedensted Avis' hjemmeside.

Følgende skal udfyldes:


  • Stilling (f.eks. formand for XX Idrætsforening, barvagt til byfesten etc.)
  • Arbejdsopgaver (f.eks. oprydning efter byfesten eller planlægning af arrangementer)
  • Arbejdsgiver (f.eks XX Lokalråd)
  • Arbejdstid (f.eks. hver torsdag fra 17-19, ad hoc ca. fem timer om ugen eller XX dato)
  • Løn (ikke kroner-øre) (f.eks. deltagelse i lokalt fællesskab, bevarelse af byens hus, glade børn. Altså hvad man kan få ud af sit frivillige arbejde)
  • Kontakt (hvor man skal henvende sig, hvis man har interesse i det frivillige arbejde)
Annonce

Frivillig dating

I en ny serie med navnet "Frivillig Søges" vil avisen sætte et konstruktivt fokus på det frivillige arbejde, og hvad det betyder for foreningen, byen og ikke mindst den frivillige.

Ikke mindst indfører vi muligheden for - kvit og frit - at efterlyse frivillige til en bestemt opgave, en bestyrelsespost, praktisk hjælp e.l. En slags frivillig dating eller frivilligt jobbureau, om man vil. "Jobopslagene" vil blive bragt i den relevante ugeavis både på print og på ugeavisernes hjemmeside, og forhåbentligt kan vi ad den vej gøre vores for, at det bliver lidt nemmere for de frivillige og foreningerne at finde hinanden, hvad enten det er idrætsforeningen, vandværket eller Ældre Sagen.

Eneste betingelse for, at vi bringer "jobopslaget" er, at det frivillige arbejde skal have udgangspunkt i Hedensted Kommune og at der ikke gives løn (kroner-øre) for det udførte arbejde. Da det er redaktionelt (gratis) omtale, kan vi ikke garantere, at "stillingsopslaget" kommer i avisen på et bestemt tidspunkt.

Vi glæder os til at høre fra jer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce