Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Frivillige giver handicappede motion og tredje halvleg

Hver aften begynder med fælles opvarmning. Derefter spiller nogle badminton eller fodbold, mens andre laver bevægelseslege. Foto: Elisabet Hyttel

CoolSport i Hedensted tilbyder motion for handicappede fra hele Hedensted Kommune. 20-22 borgere mødes hver tirsdag til fodbold, bevægelse og ikke mindst socialt samvær.

Annonce

Hedensted: Handicappede fra hele kommunen har igen fået et idrætstilbud, som tilgodeser netop deres behov. Efter Uldum Handicapidræt lukkede for halvandet års tid siden, har der ikke været et samlet idrætstilbud for de borgere, der ikke kan være med i de almindelige idrætsforeninger, men det er der kommet nu.

CoolSport, som tilbuddet hedder, foregår hver tirsdag i Hedensted Centret og er drevet af frivillige. Først er der sport i en times tid, og derefter er der forfriskninger og snak i cafeen.

- Alle medlemmer i CoolSport bor i botilbud på fem-otte borgere, og det kan være svært at mødes på tværs af botilbud, så man får en anden omgangskreds end dem i bofælleskabet. Men det kan de til CoolSport, så de skaber netværk og hygger sig, forklarer Brian Jørgensen, der er en af de frivillige i motionstilbuddet.

Nogle spiller fodbold og hockey, mens andre har bevægelseslege eller andre aktiviteter, der både er tilpasset kørestolsbrugere og gangbesværede.

De frivillige står for at styre og sætte gang i aktiviteterne. Efter en times motion mødes deltagerne til hygge i cafeen. Foto: Elisabet Hyttel
Annonce

Flere deltagere

Netop kombinationen af motion og socialt samvær er en af årsagerne til, at foreningen er blevet indstillet til årets initiativpris.

"Det er tydeligt at se på udøverne, hvor meget holdet og aktiviteten betyder for deres identitet og selvværd. CoolSport er således et kæmpe løft til både den fysiske og den mentale sundhed for en gruppe borgere, som ofte har sværere ved at finde ind i de folkeoplysende foreninger end andre," hedder det i indstillingen.

Brian Jørgensen fortæller, at det ikke har været helt uproblematisk at starte foreningen, der fungerer som en hver anden idrætsforening. Der skal mange frivillige til, og der er en del papirarbejde. Heldigvis har CoolSport fået hjælp af kommunen, og personale fra bostederne er også med som hjælpere.

- Vi kan sagtens bruge flere frivillige, også i takt med at vi får flere brugere, siger Brian Jørgensen.

CoolSport har nemlig kun haft aktiviteter i nogle måneder, så Brian Jørgensen forventer, at deltagerantallet vil stige.

- Mange af vores frivillige er forældre til handicappede, og de får fornøjelsen ved at være sammen med deres børn. Der ud over siger mange af brugerne, at de glæder sig til næste tirsdag, siger Brian Jørgensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce