Annonce
Juelsminde

Frost og hård vind har skadet populær sti: Flere meter af den er skyllet i havet

På billedet ses stien. Det er den første del fra fotografens position og frem mod den store flade trædesten midt på billedet, der har revet sig løs, så stenene ikke længere ligger flade til at træde på. Foto: Hedensted Kommune
Hedensted Kommune kan ikke få overblik over omfanget af skaderne, før frosten og isen på stedet er aftaget.

Juelsminde: Syv til otte meter af den yderste del af stenstien på spidsen af Bjørnsknude er skyllet i havet. Samtidigt ligger nogle af de sten, man træder på, løst.

Skaderne er sket som følge af den seneste tids kombination af frost, vind og hårde bølger.

Stien er indtil videre lukket af hensyn til sikkerheden, skriver Hedensted Kommune i en pressemeddelelse, der blev sendt ud torsdag formiddag.

- Det er meget ærgerligt, at det hårde vintervejr har revet noget af Bjørnsknudestien ned, men det er en risiko, man altid må regne med på sådanne udsatte steder, siger Michael Laursen, leder af Natur, Vand og Vej i pressemeddelelsen.

Opdaget onsdag

Til Folkebladet fortæller han, at stiens forfatning blev opdaget onsdag af medarbejderen, som har været tovholder på projektet med at få stien anlagt.


Vi får lagt noget bånd om det, så vi er sikre på, at der ikke opstår noget farligt, indtil frosten er gået jorden, og vi kan komme frem derude

Michael Laursen, leder Natur, Vand og Vej, Hedensted Kommune


- Han tog ud for at se, hvordan den klarede sig, og blev så skuffet, siger Michael Laursen.

Stien er oversprøjtet og iset til i øjeblikket og derfor utilgængelig. Folk på gåture ude i området vil ikke nødvendigvis se skaderne på stien, når de ikke betræder den.

Sådan se stien ud fra Bjørnsknudevej torsdag. Ingen store skader at se. Men da den dækket af et islag, er det ikke til at komme ud på den eller hen at se, hvordan den ser ud længere henne. Foto: Emil Fibiger

- Vi får lagt noget bånd om det, så vi er sikre på, at der ikke opstår noget farligt, indtil frosten er gået jorden, og vi kan komme frem derude, siger Michael Laursen.

Annonce

I kontakt med rådgivere

Folkebladet har i en tidligere artikel citeret en medarbejder hos Hedensted Kommune for at sige, at stien skulle kunne holde i 60 år, medmindre Danmark blev ramt af en isvinter.

Er den ikke lavet til at kunne klare en isvinter?

- Jeg tror ikke, det er isvinteren. Jeg tror, det er den nordøstenvind, der har banket ind på den, svarer Michael Laursen og fortsætter:

- Men nu må vi lige ind og gense projektet. Vi har stolet på den rådgivning, at vi med den brugte størrelse sten og den måde, stien er bygget op, vil stå med en sti, der kan holde til kræfterne derude. Så derfor er vi noget chokerede over, at det er sket. Og derfor har vi taget kontakt til rådgiverne og skal nu finde ud af, hvad der er op og ned.

Sammen med rådgiverne skal det klarlægges, hvor ansvaret ligger, hvordan stien kan udbedres og prisen for det.

Stien blev åbnet i september sidste år efter flere år med meget begrænset adgang rundt. Anlægssummen var cirka en mio. kr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce