Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Gangtunnel under jernbanen i Løsning er blevet rykket et år frem

Stitunnellen under banen skal anlægges via Jernbanegade ud for Nybovej i Løsning. Foto: Elsiabet D. Hyttel
Allerede til sommer kommer der en ny stitunnel under jernbanen i Løsning. BaneDanmark har nemlig besluttet at fremrykke sporarbejdet ved Hedensted Station til i år.
Annonce

Hedensted: Allerede her til sommer kommer der en stitunnel under jernbanen ved Jernbanegade/Nybovej i Løsning.

Arbejdet gik så småt i gang i denne uge med fældning af træer og kommer for alvor i gang 17. juli.

På det tidspunkt spærrer BaneDanmark nemlig strækningen af for at sænke sporet ved Hedensted Station for at gøre klar til elektrificering.

- Det arbejde skulle først have været udført i 2021, da vi også skulle have anlagt tunnellen i Løsning, men eftersom BaneDanmark fremrykkede projektet et år, har vi valgt at gøre det samme, siger projektleder Knud Steen Hansen fra Hedensted Kommune.

Annonce

Ville ikke vente

For at lave tunnellen skal jernbanesporet nemlig skæres over og fjernes, så man kan sænke en forstøbt tunnel ned. Derefter genopbygger man dæmningen omkring tunnellen og lægger skinner og skræver på plads igen.

Det kræver, at sporet bliver lukket, og det sker kun, når BaneDanmark er i gang med sporarbejde på samme strækning og derfor sætter busser ind.

- Alternativt skulle vi vente til 2023, da BaneDanmark skal i gang med broen ved Nørregade i Løsning, og det, syntes vi, var for lang tid, forklarer Knud Steen Hansen.

Annonce

Sti først klar i 2021

Udfordringen er, at det arbejde, der skal laves på den anden side af jernbanen med stiforbindelse til Skolegade, først kan blive lavet i løbet af 2021, så selvom tunnellen altså bliver færdig her til sommer, vil den først kunne komme i funktion senere.

Etablering af stitunnelen sker i periode 17. juli kl. 22 til 24. juli kl. 22.

Forud for og efter vil der blive udført både forberedende- og afsluttende arbejde, der forventes helt færdigt i uge 35. Naboerne i området er blevet orienteret om, at der kan forekomme støj, støv og tung trafik i perioden også om natten, oplyser Hedensted Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce