Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Genopdag din egen baghave: Fire forslag til endagsture

Hotel Vejlefjord er et populært udflugtsmål. Foto: Drone Services
Din baghave gemmer på mange oplevelser, som du kan springe direkte ud i. Vi gør det nemt for dig med fire forslag hver uge.
Annonce

Hedensted: Hvor mange oplevelser i Kystlandet kan du nå, inden sommeren er forbi? I samarbejde med turistorganisationen Kystlandet bringer avisen en række forslag til udflugtsmål.

Annonce

1) Vidunderlig vandretur ved vandet

Kyststien er en gudesmuk og dejligt varieret vandrerute mellem de to stemningsfulde havnebyer Snaptun og Juelsminde. Du oplever dybe skove, brede sandstrande, idylliske landsbyer og flotte herregårdsparker, inden du når frem til Juelsminde. Det er en vandretur på 22 km gennem østjysk landskab.

Kyststien Snaptun Juelsminde. Foto: Line Jensen

Vi anbefaler, at du tager turen i ét hug, hvis vejret og formen er til det, men du kan også let dele den op i etaper.

Annonce

2) Sejl på det smukkeste (og sikreste) stykke af Gudenåen

Kano på Gudenåen er en aktiv og klimavenlig ferieform, som alle kan være med på. Du driver med strømmen gennem uforstyrret natur og får samtidig rørt musklerne en smule.

Camp Åstedbro

En kanotur behøver ikke at være en stor, kompliceret affære. Det kan sagtens gøres som en hurtig udflugt og med børn, selv hvis du ikke er det store friluftsmenneske. En perfekt distance for småbørnsfamilier på dagstur for eksempel fra Tørring til Åstedbro. Det tager omkring 4-4,5 time at padle distancen. Med lidt større børn ombord, kan du måske tage strækningen Tørring-Gudenåcamping Brædstrup på 6-6,5 timer.

I år er der ekstraordinært indsat en gratis bus i Hedensted Kommune, som kan samle dig op på din slutdestination og køre dig tilbage til Tørring!

Annonce

3) Kunsttur til Hjarnø og Juelsminde

Kunst kan åbne for samtale og refleksion. Start bilen og drag på kunsttur sammen med familien eller vennerne i smuk natur. Juelsminde-halvøen er fyldt med små og store gallerier og værksteder.

Begynd på Hjarnø med en af de hyppige færgeafgange fra Snaptun – overfarten tager kun fem minutter. Der er mange grunde til at besøge øen, og Galleri Kirkesvinget er én af dem. De udstillende kunstnere er primært øboere eller fra lokalområdet. Spis frokost hos Den Gamle Smedie, inden turen går tilbage til fastlandet.

Pottemageren i Juelsminde

Du skal også besøge Pottemageren i Juelsminde. Her finder du med garanti dit nye håndlavede yndlingskrus og falder pladask for den charmerende byhave, som er åben for alle.

Annonce

4) Kurparken og Vejle Fjord

Frisk luft, motion og hvile var de tre grundsten i den terapi, Chr. Saugman foreskrev sine patienter. Derfor opstod et tuberkulose­sanatorium og de tilhørende kurveje i det stærkt kuperede landskab lige ned til Vejlefjord i år 1900.

Parker på Hotel Vejlefjords parkeringsplads og start din rundtur i kurparken. De oprindelige kurveje er af varierende længde og stigning, og på hele området er der bænke, hvor man kan tage sig et hvil, nyde den fantastiske udsigt og duftene af hav og skovbund.

Følg kurstierne ned til havet og Stouby Strand. Gå langs vandet mod vest til Træskohage Fyr – et gammelt fyrtårn, der i dag fungerer som udkigstårn med et imponerende vue over fjorden og havet.


Du oplever dybe skove, brede sandstrande, idylliske landsbyer og flotte herregårdsparker, inden du når frem til Juelsminde

Fra artiklen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce