Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Godt nyt for fester og planlagte konfirmationer: Sognegårde åbner igen

Bo Rasmussen har i mere end 40 år drevet Hedensted Sognegård. Tirsdag kunne han endelig byde indenfor igen, efter han har holdt den over 100 år gamle sognegård lukket siden coronaudbruddet. Arkivfoto: Martin Ravn
Hedensted Sognegård og Ølsted Sognegård har begge taget beskik af det øgede forsamlingsforbud - og åbner nu dørene for gæster igen.
Annonce

Hedensted/Ølsted: Da statsminister Mette Frederiksen (S) i marts lukkede Danmark ned, fulgte Hedensted Sognegård trop.

Men mens langt størstedelen af kommunens spisesteder forsøgte at begrænse deres økonomiske tab ved at tilbyde takeaway, og de 18. maj åbnede dørene igen med afstandskrav og et forsamlingsforbud på 10 personer, har persiennerne været trukket ned over den mere end 100 år gamle sognegård lige siden coronaens udbrud.

Dette ændrede sig dog tirsdag, hvor sognegårdens ejer, Bo Rasmussen, endelig kunne byde indenfor på Bytorvet 20 igen.

- Det er dét, vi har ventet på. Det er rigtigt skønt, at vi nu kan åbne igen, og nu håber vi bare på, vi kan få det hele i omdrejninger hurtigst muligt, siger Bo Rasmussen, der har haft sendt alle ansatte hjem på lønpakker under coronapandemien.

Årsagen til sognegårdens genåbning bunder i, at regeringen mandag hævede forsamlingsforbuddet fra 10 til 50 personer. Og for Hedensted Sognegård, der lever af fester og tilkørende turistbusser, var det en absolut nødvendighed, påpeger Bo Rasmussen, der dog fortsat afventer de restriktioner, genåbningen vil medføre.

- Vi ved for eksempel stadigvæk ikke, om vores gæster må danse til deres fester, men det tager vi, som det kommer, siger Bo Rasmussen, der forventer, at det vil vare mellem tre og fire måneder at få sognegården op at køre på fuld styrke igen.

Det er dét, vi har ventet på. Det er rigtigt skønt, at vi nu kan åbne igen, og nu håber vi bare på, vi kan få det hele i omdrejninger hurtigst muligt.

Bo Rasmussen

Annonce

Det er vildt fedt

Også på Ølsted Sognegård har regeringens udmelding medført smil på læben.

Sara Bisgård, indehaver af sognegården, har modsat Bo Rasmussen holdt hjulene kørende med takeaway under coronapandemien, men at få sammenkomster indendøre igen bliver noget helt andet, fortæller hun.

- Vi vil jo så gerne i gang, så det er vildt fedt, det nu kan lade sig gøre. Vi har det første konfirmationsselskab 21. juni, og de efterfølgende weekender bliver der forhåbentlig også nok at se til, siger Sara Bisgård, der brugte mandagen på at tale med kommende gæster.

- Nu håber jeg bare på, at forsamlingsforbuddet bliver yderligere hævet til 100 personer i juli, for så bliver der for alvor gang i den i august, siger hun med et smil.

Sara Bisgård, der på niende år driver Ølsted Sognegård, kan så småt begynde at finde duge, glas og bestik frem igen. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce