Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Golfklubber ophæver coronalukning: Medlemmerne skal følge særlige regler

Juul Andersen og Niels Holbech er medlemmer af Hedensted Golfklub. De har ikke kunnet spille golf de sidste par uger, fordi klubben som følge af coronasituationen har været lukket. Onsdag åbnede klubben igen, og makkerparret var blandt de første til at svinge køllerne. Foto: Elisabet Hyttel
Hedensted Golfklub åbnede onsdag. Juelsminde Golfklub følger trop lørdag. Begge steder læner man sig op ad Dansk Golf Unions seneste udmelding.
Annonce

Juelsminde/Hedensted: Onsdag middag genåbnede Hedensted Golfklub efter to ugers lukning som følge af coronaepidemien.

Det var en anbefaling fra Dansk Golf Union, der midt i marts fik klubben til at lukke ned. Det er en ny melding fra samme union, der har fået klubben til at åbne op igen.

Unionen anbefaler fortsat klubberne at agere ud fra et forsigtighedsprincip og holde lukket.

Klubberne får dog på baggrund af "positive tegn" vedrørende begrænsningen af coronavirussens udbredelse frihed til hver især at beslutte, om medlemmer skal have lov til at spille to og to under bestemte restriktioner.

Udmeldingen fik tirsdag formand for Hedensted Golfklub Per Kristensen til at skrive ud på Facebook, at klubben følger de øvrige og åbner for medlemmerne.

"For en sikkerheds skyld har vi rådført os med både politi og Sundhedsstyrelsen, og de er enige i, at der kan spilles golf på betryggende vis, hvis de opstillede anvisninger overholdes", skriver Per Kristensen.

Vi følger DCU’s regler. De har taget en masse forbehold. Vi går f.eks. kun to og to og har ikke åbnet for klubhus eller træningsbaner. Man kører hjem, når man er færdig med at spille, så det er ikke noget med at samles i flok. Man skal spille med konen eller en anden, man kender godt. Jeg tror ikke, det bliver anderledes end to, der går en tur ved stranden.

Bjarne Hessel, formand, Juelsminde Golfklub

Annonce

Skal overholde midlertidige regler

Medlemmerne skal holde sig på to meters afstand af hinanden og må eksempelvis ikke tage ophold på terrasserne eller dukke op uden at have bestilt tid hjemmefra.

"Hvis vi finder at kravene for brug af området ikke overholdes i tilstrækkelig grad, vil vi lukke området ned igen", skriver Per Kristensen, som Folkebladet ikke har haft held til at træffe på telefonen.

Annonce

Juelsminde åbner også

Også Juelsminde Golfklub åbner efter et par ugers lukning. Det sker på lørdag, bekræfter formand Bjarne Hessel.

Har du været under pres fra medlemmerne?

- Nej, sådan set ikke. De har taget det meget stille og roligt. Men på lørdag står de nok parate som køer, der skal ud på marken. Jeg tror da, de glæder sig til at få luftet golfkøllerne, siger han til Folkebladet.

Er I ikke med til at sende et signal om, at nu kan man godt begynde at slappe af og slække lidt på forholdsreglerne?

- Det ved jeg ikke. Vi følger DCU’s regler. De har taget en masse forbehold. Vi går f.eks. kun to og to og har ikke åbnet for klubhus eller træningsbaner. Man kører hjem, når man er færdig med at spille, så det er ikke noget med at samles i flok. Man skal spille med konen eller en anden, man kender godt. Jeg tror ikke, det bliver anderledes end to, der går en tur ved stranden, svarer Bjarne Hessel.

Formanden fortæller, at mange medlemmer hurtigt har booket tid på banen på lørdag.

Skal du selv spille?

- Ja, jeg tager en runde på lørdag. Sammen med min kone, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce