Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Græskarmark er til for fornøjelses skyld: Dorte dyrker pynt til halloween

Dorte Røjgård har i to år haft en pluk-selv græskarmark på sine forældres ejendom på Engårdsvej ved Hvirring. Foto: Elisabet D. Hyttel
Dorte Røjgård tilbyder pluk-selv græskar på sine forældres mark. - Jeg gør det kun for hyggens skyld, så familierne selv kan komme ud og plukke græskar.

Hvirring: Siden 1. oktober har familier kunnet vælge det helt perfekte halloween-græskar på en mark på Enggårdsvej ved Hvirring.

De orange runde grøntsager præger stadigvæk marken, selvom der kun er en tredjedel tilbage, fortæller Dorte Røjgård.

Det var hende, der sidste år tog initiativ til, at 0,1 hektar af majsmarken i stedet blev sået til med græskar.

Annonce

- Min lillebror havde en kammerat, der har succes med det ved Brædstrup, så derfor syntes jeg, det kunne være sjovt at prøve, forklarer Dorte Røjgård, der bor hos sine forældre på gården på Enggårdsvej.

Søn hjælper med at luge

Arbejdet med marken gik i gang i foråret, da jorden blev forberedt og græskarfrøene sået.

- I løbet af sommeren har vi luget ukrudt, og det har været fint, for det kunne min søn på fire år være med til, forklarer Dorte Røjgård, der dog endnu ikke har prøvet at skære græskar sammen med sin søn.

Græsmarkmarken og boden passer stort set sig selv, men Dorte Røjgård er hver dag forbi for at kigge til den. Foto: Elisabet D. Hyttel

Siden salget gik i gang, har der kun været arbejdet med at samle pengekassen ind og fylde hylderne i den lille vejbod.

- Rent økonomisk løber det måske lige rundt, men det er ikke derfor, jeg gør det. Det er hyggeligt, at familierne kan gå ud og vælge deres eget græskar, lige som de vil gøre med et juletræ, forklarer Dorte Røjgård.

Annonce

God placering

Og apropos juletræer, så blev marken sidste år fyldt med juletræer, da græskarsæsonen var slut. Om det sker igen i år ved Dorte Røjgård endnu ikke.

- Marken ligger jo et godt sted, fordi det er lige ud til Nørre Snedevej, og folk har mulighed for at parkere, så derfor synes vi, den er oplagt til sådan noget, forklarer Dorte Røjgård.

Græskar er blevet meget populære, fordi den amerikanske tradition med at skære græskarhoveder til halloween har bredt sig. . Foto: Elisabet D. Hyttel

Hun regner med at lave græskarmark igen næste år, for familien får også noget helt andet ud af marken.

De græskar, der ikke bliver solgt til halloween, bliver brugt til foder til Dorte Røjgårds fars malkekøer, og resten laver hendes mor marmelade og kage af.

- Græskarkage kan man faktisk godt blive forfalden til, siger hun med et smil.


Der var rigtig mange familier forbi i efterårsferien, da vejret var godt.

Dorte Røjgård


Græskarene kan holde sig fine og spændstige lige til frosten kommer. Foto: Elisabet D. Hyttel
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

70-årige Inger har klædt de kendte og rige på i flere årtier: Folk kører gerne langt for designerens råd

Annonce