Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Grønt projekt fik et bidrag: Affaldsbeholdere og venterum på Hjarnø Havn

Ventetiden på Hjarnø Havn kan snart spenderes på nye betonbænke i en opholdszone med affaldsholdere og en cykelparkering. Arkivfoto: Morten Pape
Et bæredygtigt projekt på Hjarnø Havn har fået 200.000 kroner fra Erhvervsministeriets Landdistriktspulje, der i år skal bruges på at fremme udviklingen af grønne løsninger. Støtten skal bruges på venterum, affaldsbeholdere og cykelparkering ved molen på Hjarnø.
Annonce

Hjarnø: Fra foråret næste år kan ventetiden på Hjarnø Havn efter planen bruges på betonbænke i et venterum, hvor affaldsbeholdere og en cykelparkering vil være til rådighed for både turister og øboere.

Det skyldes, at Hjarnø Beboerforening i en ansøgning om støtte fra Landdistrikspuljen har ønsket sig bedre forhold for dem, der opholder sig på Hjarnø Havn, hvilket netop har spyttet 200.000 kroner af sig til projektet, som går under navnet "Ankomst Hjarnø".

- De 200.000 kroner er en god begyndelse på et af de projekter, vi ønsker at anlægge på havnemolen, selvom det vil koste det dobbelte. I øjeblikket har vi et venteskur til turister og beboere, hvor også pakkeposten opbevares. Forholdene er små, og pakkerne får skader af regn og vind, så derfor ansøgte vi om støtte til bedre ventefaciliteter med skraldespande og cykelparkering til glæde for de cyklende turister og vores beboere, siger Jette Hougaard, der er formand for Hjarnø Beboerforening.

Det er meningen, at al pakkeposten for fremtiden skal opbevares i det gamle venteskur, når det nye venterum først er etableret.

- Hvis alt går efter planen, og vi får de sidste midler hentet hjem, så vil vi kunne begynde at anlægge det nye venterum fra 1. april næste år, siger Jette Hougaard.

Syv projekter med lokationer i Østjylland skal fordele 2,3 millioner kroner fra Landdistriktspuljen, og formålet med støtten er at fremme erhvervsudvikling, bosætning og udviklingen af grønne og bæredygtige løsninger.

Projekt Ankomst Hjarnø

  • Projekt Ankomst Hjarnø ønsker at højne de nuværende ventefaciliteter på Hjarnø Havn.
  • Der er derfor søgt støtte til at etablere venterum for turister og beboere på øen, bestående af et område med betonbænke og indbyggede skraldespande og cykelparkering.
  • Projektet har netop modtaget 200.000 kroner fra Erhvervsministeriets Landdistriktspulje, der i denne ansøgningsrunde har ønsket fremme grønne og bæredygtige initiativer.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce